O sculptură înfăţisându-l pe Putin călare pe un tanc a apărut într-o zonă de joacă din Parcul Central din New York

O sculptură vopsită în roșu aprins, care îl înfățișează pe președintele rus Vladimir Putin stând pe un tanc de război în miniatură, și-a făcut apariția la începutul acestei săptămâni într-un loc de joacă din Central Park din New York.

08 aug. 2022, 12:09
O sculptură înfăţisându-l pe Putin călare pe un tanc a apărut într-o zonă de joacă din Parcul Central din New York

O sculptură înfăţisându-l pe preşedintele rus Vladimir Putin călare pe un tanc a apărut într-o zonă de joacă din Parcul Central din New York, relatează CNN.

Sculptura vopsită în roşu aprins a fost ridicată de artistul francez James Colomina. Artistul și-a asumat meritul pentru realizarea acestei sculpturi într-o postare pe contul său de Instagram.

„Această sculptură își propune să denunțe absurditatea războiului și să evidențieze curajul copiilor atunci când se confruntă cu situații violente, catastrofale declanșate de alții”, a scris Colomina.

Citeşte şi: Lovitură devastatoare pentru Vladimir Putin. Ucrainenii au bombardat un pod vital pentru trupele rusești VIDEO

Artistul francez a postat şi mai multe fotografii cu copii are se joacă cu această sculptură.


Colomina este cunoscută pentru sculpturile sale de stradă de un roșu strălucitor, adesea instalate pe ascuns în locații publice fără niciun avertisment prealabil.

Citeşte şi: Putin, o nouă umilință din partea lui Erdogan. Liderul de la Kremlin pus într-o postură jenantă de preşedintele Turciei

În aprilie, a amplasat o altă sculptură cu un mesaj anti-război în Franţa: un copil soldat care poartă o pușcă care se transformă într-un trandafir.

Sculpturile anti-război realizate de Colomina au fost realizate la mai bine de cinci luni de la invazia rusă în Ucraina. Rusia a provocat atacuri devastatoare asupra Ucrainei „nevăzute de la al Doilea Război Mondial”, a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.