Putin, o nouă umilință din partea lui Erdogan. Liderul de la Kremlin pus într-o postură jenantă de preşedintele Turciei

Recep Tayyip Erdogan a anulat o conferință de presă planificată cu Vladimir Putin, în urma discuțiilor de la Soci, şi a refuzat cina ulterioară.

07 aug. 2022, 16:04
Putin, o nouă umilință din partea lui Erdogan. Liderul de la Kremlin pus într-o postură jenantă de preşedintele Turciei
Putin, o nouă umilință din partea lui Erdogan

Putin, o nouă umilință din partea lui Erdogan. Informaţia a apărut în ziarul rusesc Kommersant, citat de presa de la Kiev. Astfel, Erdogan a redus la minimum ședința foto cu Putin, după ce mai multe fotografii comune au fost realizate de un singur fotograf. Preşedintele turc a refuzat să ia o cină comună cu liderul de la Kremlin, după patru ore de discuții: „Președintele turc nici măcar nu a stat la o cină gătită, iar în timpul negocierilor de patru ore a consumat ceai și cafea”.

Recep Erdogan și Vladimir Putin, dialog de patru ore la Soci. Ce au decis cei doi șefi de state

Gestul lui Recep Erdogan  de la Soci vine după cel de la Teheran, când liderul de la Istanbul l-a făcut pe Vladimir Putin să aştepte singur în fața camerelor de luat vederi!

Vladimir Putin, pus într-o situaţie stânjenitoare de Erdogan VIDEO

Cei doi s-au întâlnit la Soci, pe 5 august. Potrivit rușilor, președintele turc este de acord să plătească parțial gazul rusesc în ruble. Pe 6 august, Recep Erdogan a confirmat că Turcia va plăti parțial pentru gazul rusesc în ruble. Ulterior, acesta va declarat că l-a invitat din nou pe Putin să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.