O secție ATI a ars în întregime în India. Cinci pacienți infectați cu COVID au murit

Un caz asemănător cu cel petrecut în secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț a avut loc în India, unde secția de Terapie Intensivă a unui spital a ars în întregime. Cinci pacienți infectați cu coronavirus au murit.

27 nov. 2020, 18:03
O secție ATI a ars în întregime în India. Cinci pacienți infectați cu COVID au murit

O secție ATI a ars în întregime în India. În urma incendiului, cinci pacienți infectați cu coronavirus au murit, iar alți 28 au fost răniți și transportați la o altă unitate medicală din oraș.. Conform AFP, unitatea medicală ar fi una privată.

Citește și: Incendiul de la Piatra Neamţ. Despăgubiri de 1 milion de euro, cerute de rudele unui pacient decedat

Incendiul ar fi pornit de la Secția de Terapie Intensivă în care erau internați 11 pacienți infectați cu coronavirus. Spitalul privat se află în vestul Indiei și era destinat tratării pacienților infectați cu COVID.

„A avut loc un dezastru aici. Un incendiu a provocat o explozie în Unitatea de Terapie Intensivă. În prezent încercăm
să identificăm modul în care a început focul. În acel moment erau 11 pacienţi internaţi la ATI”, a declarat Tejash Karmata, unul dintre reprezentanții unității medicale.

O secție ATI a ars în întregime în India. Echipajele de pompieri au intervenit la fața locului și au reușit să limiteze flăcările la un singur etaj al unității medicale. Incendiul a fost stins în aproximativ 30 de minute. Autoritățile învestighează cazul și încearcă să descopere ce a cauzat incendiul din secția spitalului.

”Unii dintre pacienţii cu arsuri au fost evacuaţi la un alt spital din Rajkot. Pompierii au reuşit să limiteze focul la un singur etaj al spitalului şi l-au stins în 30 de minute” ,a declarat medicul Tejash Karmata.

Incendiul din India la indigo cu cel de la Piatra Neamț

Incendiul izbucnit la secția ATI a spitalul din India este asemănător cu cel petrecut în urmă cu două săptămâni la secția de Terapia Intensivă a spitalului Județean Piatra Neamț, unde 15 pacienți infectați cu coronavirus și-au pierdut viața.

În prezent, doar unul dintre cei şase pacienţi salvaţi după incendiul din secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ şi transferaţi la spitalul COVID-19 din Leţcani mai este în viaţă.

Zece pacienţi au murit în data de 14 noiembrie într-un incendiu care a izbucnit în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Este vorba de pacienți intubați, bolnavi de Covid-19. Alte şapte persoane au fost scoase de cadrele medicale. Şase dintre răniţi au fost transportaţi la Spitalul Mobil de la Leţcani, judeţul Iaşi.

Între răniţi se află şi medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii în momentul izbucnirii incendiului.