O singură ŢARĂ poate să-i dea LOVITURA lui PUTIN

Pe lângă impunerea unor sancțiuni împotriva Rusiei, Statele Unite ar trebui să consolideze economia ucraineană. Ataşarea monedei naţionale către o valută mai stabilă ar ajuta foarte mult Kievul și ar da o lovitură lui Putin.

RomaniaTV.net
06 mai 2014, 09:38
O singură ŢARĂ poate să-i dea LOVITURA lui PUTIN

SUA trebuie să ajute Kievul în aplicarea unei lovituri lui Putin. „Acest lucru va ajuta țara să reziste unei eventuale sancţiuni din partea lui Putin”, a spus senatorul republican Marco Rubio, într-un articol al publicaţiei The Wall Street Journal, citat de censor.net.ua.

Potrivit senatorului acest pas va afecta pozitiv întreaga economie ucraineană. Investitorii străini pot fi siguri că hrivna nu este sortită eșecului, iar ucrainenii vor ști că Putin nu este în măsură să devalorizeze economiile lor.

„Una dintre modalitățile de a crește șansele unui viitor prosper al Ucrainei este întărirea monedei naționale, deoarece creșterea economică necesită o bază monetară stabilă. Chiar dacă în 2014, rubla rusească a scăzut față de dolar cu aproape 9%, Putin se satisface cu gândul că situaţia monedei ucrainene este şi mai rea, din ianuarie ea s-a prăbușit în raport cu dolarul cu 35%. Slăbiciunea monedei de schimb, acest lucru este o parte din planul său de a aduce Ucraina în genunchi”.

Publika.md aminteşte că preşedintele american Barack Obama şi cancelarul german Angela Merkel au ameninţat deja Rusia cu noi sancţiuni care vor viza în mod direct anumite sectoare economice, în cazul degradării situaţiei în Ucraina.