O statiune de schi din Austria ar fi raspandit coronavirusul in Europa

O localitate din landul Tirol a ajuns să fie incubatorul perfect pentru coronavirus. Mai multe autocare pline cu turiști europeni au plecat din localitatea austriacă în luna februarie, iar autoritățile au identificat ulterior sute de cazuri de coronavirus care au legătură cu stațiunea de schi. îns

RomaniaTV.net
19 mart. 2020, 18:42
O statiune de schi din Austria ar fi raspandit coronavirusul in Europa

Norvegia a anunțat, marți, 17 martie, faptul că aproximativ 40% dintre cele 1.4000 de cazuri confirmate cu coronavirus au ca sursă Austria. Autoritățile naționale consideră că sute de alte cazuri atât din Austria, cât și din Germania sunt legate de stațiunea Ischgl.

În ciuda avertizărilor din timp dinspre alte țări cu privire la probleme din stațiune, oficialii din Tirol nu au luat măsuri imediate, temându-se de impactul asupra afacerilor locale. 
 
Citește și: Netflix reduce traficul european cu 25% din cauza coronavirusului. Cum va afecta acest lucru utilizatorii
 
Pe 1 martie, oficialii din Islanda au descoperit faptul că 15 pasageri de pe un avion Icelandair care a venit cu o zi înainte din Munich au fost testați pozitiv. Dintre cei 15 pasageri, 14 au fost infectați în Ischgl. În urma acestui episod, Islanda a avertizat oficialii din Austria, însă autoritățile nu au luat în seamă.

Oficialii din Tirol au sugerat că cel mai probabil un pasager care se afla în avion să fi fost în Italia, testat pozitiv, și să fi infectat grupul din Ischgl.  

În zilele următoare, cu toate acestea, rapoarte similare de infecții printre turiștii din Ischgl au venit din Danemarca, Norvegia, Suedia și Germania. Ulterior, pe 7 martie, un barman din stațiunea austriacă a fost testat pozitiv.
 
Autoritățile austriece au acționat abia în momentul în care alte 15 persoane cu care barmanul a interacționat la muncă au fost testate pozitive. Pe 10 martie, autoritățile au ordonat închiderea barurilor din Ischgl, dar au lăsat deschise hotelurile și teleschiurile. 

Virusul a continuat să se răspândească, forțând guvernul pe 13 martie să ia măsuri fără precedent, plasând întreaga vale care înconjoară Ischgl, cunoscută ca Paznaun, sub carantină, alături de St. Anton, o altă zonă populară pentru schi. 

Austria a deschis o anchetă prinvind măsurile luate de oficialii tirolezi. Aproximativ un sfert din cele 1.648 de cazuri de coronavirus din Austria sunt din Tirol.