O „Stephen Hawkin” a României: A reuşit să îşi facă un nume în ştiinţă din scaunul cu rotile

Adina Milac, imobilizată într-un scaun cu rotile, este doctor în fizică, are studii postdoctorale în America, iar acum cercetează la Institutul de Biochimie al Academiei Române.

RomaniaTV.net
13 apr. 2012, 10:42
O „Stephen Hawkin” a României: A reuşit să îşi facă un nume în ştiinţă din scaunul cu rotile

Adina Milac e o mână de femeie înghesuită într-un scaun cu rotile şi în cei 38 de ani de viaţă a reuşit să-şi facă un nume în ştiinţă, scrie adevarul.ro. Adina Milac nu poate să meargă, dar nu ştie ce are, nimeni nu ştie ce are. A absolvit Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii din Bucureşti. A făcut un master în biofizică şi a susţinut un doctorat în fizică, încheiat strălucit, magna cum laudae.

În 2005 a fost acceptată prin concurs la un stagiu de specializare postdoctorală la una dintre cele mai mari instituţii de cercetare din lume: National Institutes of Health (NIH), în Bethesda, Maryland, Statele Unite ale Americii. Nu i-a interesat că e în cărucior, i-au spus că o vor pentru ceea ce ştie să facă. În prezent, Adina Milac susţine programe de cercetare în biofizică structurală computaţională, în cadrul Institutului de Biochimie al Academiei Române. Este şi voluntar în Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, unde efectuează muncă mai degrabă administrativă.