O stradă din Târgu-Jiu, oraşul natal al lui Sergiu Nicolaescu, îi va purta numele

O stradă din Târgu-Jiu va purta numele regretatului regizor Sergiu Nicolaescu. Strada este amplasată în zona casei în care, în urmă cu aproape 83 de ani, s-a născut regizorul Sergiu Nicolaescu.

RomaniaTV.net
28 ian. 2013, 17:21
O stradă din Târgu-Jiu, oraşul natal al lui Sergiu Nicolaescu, îi va purta numele

Decizia a fost luată după ce, în luna noiembrie 2012, Sergiu Nicolaescu a fost prezent la Târgu-Jiu pentru a primi şi titlul de cetăţean de onoare al oraşului. Tot atunci, acesta a participat la inaugurarea cinematografului ce-i poartă numele, clădirea fiind un fost cinema din oraş.

Sergiu Nicolaescu s-a născut în 1930 la Târgu-Jiu, unde a locuit timp de cinci ani. Ulterior, familia sa s-a mutat la Timişoara.

Consiliul Local Târgu-Jiu a votat, luni, denumirile şi pentru alte străzi noi din municipiu, multe dintre ele având numele unor personalităţi istorice şi culturale. Printre acestea se numără Aleea Ecaterina Teodoroiu, nume dat unei străzi care s-a numit până acum Aleea Cimitirului.

Sergiu Nicolaescu a decedat pe 3 ianuarie la vârsta de 82 de ani, în urma unor complicaţii cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat după o operaţie de peritonită.