O studentă româncă a fost recrutată de Facebook VIDEO

După migraţia "căpşunarilor", România se confruntă cu un fenomen îngrijorător: din ce în ce mai mulţi tineri profesionişti din medicină, inginerie, IT, arhitectură, transport, construcţii de maşini sau logistică pleacă din ţară. Este şi cazul Cristinei Petrovici care a fost recrutată de cea mai mare companie de socializare din lume, Facebook.

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 12:52
O studentă româncă a fost recrutată de Facebook VIDEO

Nivelul de lucru şi salariul nu lasă loc nici celei mai mici ezitări atunci când este vorba de a accepta o ofertă de intern la Facebook. Cristina Petrovici, studentă în ultimul an la Programare a vorbit despre experienţele ei.

„În cazul meu, a fost mai bine, pentru că au venit cei de la Facebook, patru ingineri si doi recrutori. Au recrutat cu un an înainte şi au avut mare succes şi atunci au venit cu o echipă mai mare. Cred că au dat sute de interviuri în doua zile şi jmătate, non stop. La final au selectat 12 interni”, a spus Cristina.

Tinerii nu numai că au posibilitatea să înveţe şi să lucreze la un nivel foarte înalt, dar primesc salarii şi diurne extrem de atractive. De asemenea şi-au întâlnit idolul, pe Mark Zuckerberg, fondatorul companiei şi au văzut că este un om foarte obişnuit.

„Există salarii, există o grămadă de beneficii, pe lângă salariu. Practic, totul este asigurat şi rămâi şi cu suficienţi bani ca să te întreţii ca student când te întorci în ţară. Mark Zuckerberg este tot timpul acolo, are birou open space. Vorbeşte cu recruţii, la grătar, la el acasă”, a mai spus Cristina.

Experienţa trăită la Facebook i-a deschis tinerei şi alte drumuri. Acum este ofertată de alte mari companii şi este hotărâtă să-şi continue cariera peste hotare. „Odată ce ai intrat în ciclul acesta, încep să te oferteze şi celelalte companii : Google, Adobe. Cred că voi pleca din România. Ca slujbă pe viitor este mult mai bine afară”, a conchis ea.