O subvariantă a Omicron, care ar putea fi mai agresivă decât prima, a fost descoperită în Israel

Aproximativ 20 de cazuri de infectare cu o subvariantă derivată din Omicron au fost descoperite în Israel, iar aceasta pare să fie mai agresivă decât cea originală.

14 ian. 2022, 18:25
O subvariantă a Omicron, care ar putea fi mai agresivă decât prima, a fost descoperită în Israel

Cercetătorii din Israel au descoperit o subvariantă a Omicron, despre care se crede că provine din India și a fost depistată, până în prezent, în Canada, Danemarca, Singapore, China și Australia.

Imaginea obţinută la microscopul electronic de scanare arată SARS-CoV-2, cunoscut și sub numele de noul coronavirus, dar caracteristicile sunt uşor diferite de cele ale variantei Omicron.

Subvarianta, cunoscută sub numele de BA2, a fost descoperită în timpul secvențierii genetice a probelor de pacienți cu COVID. Conține mai multe mutații decât Omicronul original și poate fi mai violent. Cu toate acestea, pericolul reprezentat de noua subvarianță este încă incert, iar sediul Ministerului Sănătății pentru sensibilizarea coronavirusului a clarificat că nu există dovezi că BA2 s-a comportat diferit de Omicron.

Citeşte şi: Medic, avertisment sumbru pentru valul 5: „Toţi cei pe care îi ştii or să aibă roşu în gât, o tuse mai seacă și un test pozitiv Covid”

BA2 a fost văzut pentru prima dată în China acum câteva săptămâni și se suspectează că provine din India. A fost observat și în Danemarca, Australia, Canada și Singapore, a raportat Kan.

Oamenii de știință citați în raportul KAN au spus că sunt îngrijorați de această nouă dezvoltare.

Dacă noua subvarianță este într-adevăr mai violentă decât Omicron, acest lucru poate provoca boli mai severe și poate crește numărul de pacienți grav în spital. Este urmărit de cercetători israelieni și internaționali.

Citeşte şi: Schimbări în tratamentul bolnavilor COVID-19. MS: Antiviralele, prescrise de medicii din centrele de evaluare. Favipiravir va putea fi eliberat în farmaciile cu circuit deschis