Schimbări în tratamentul bolnavilor COVID-19. MS: Antiviralele, prescrise de medicii din centrele de evaluare. Favipiravir va putea fi eliberat în farmaciile cu circuit deschis

Ministerul Sănătății a modificat Protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2. Schimbările vizează creșterea accesibilității pacientului la tratament precoce în ambulatoriu, a transmis Ministerul Sănătăţii.

14 ian. 2022, 12:22
Schimbări în tratamentul bolnavilor COVID-19. MS: Antiviralele, prescrise de medicii din centrele de evaluare. Favipiravir va putea fi eliberat în farmaciile cu circuit deschis

Ministerul Sănătăţii anunţă schimbări în tratamentul bolnavilor COVID-19. Conform modificărilor, medicația antivirală orală va putea fi prescrisă în centrele ambulatorii de evaluare de către medicii de orice specialitate pentru pacienții infectați cu SARS-Cov-2.

Citeşte şi: Haos total în Educaţie! ŞCOLI deschise în funcţie de gradul de ocupare al paturilor în spitale

Schimbări în tratamentul bolnavilor COVID-19

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a anunţat că unul dintre medicamente, respectiv Favipiravir, va putea fi eliberat, în viitor, în farmaciile cu circuit deschis, numai pe bază de prescripție medicală.

Ordinul pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului Sănătății nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecției cu virusul SARS-Cov-2 a fost publicat în Monitorul Oficial.

Citeşte şi: Medic, avertisment sumbru pentru valul 5: „Toţi cei pe care îi ştii or să aibă roşu în gât, o tuse mai seacă și un test pozitiv Covid”

Bilanţ coronavirus 14 ianuarie. A doua zi cu aproape 10.000 de cazuri COVID şi 27 de morţi în 24 de ore

Numărul infectărilor a crescut în ultimele zile de mai bine de şase ori faţă de cât era la începutul anului. Autorităţile şi medicii fac apel la populaţie să se vaccineze pentru a evita suprapopularea spitalelor COVID.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 14 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 9.884 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 30 de decese, dintre care 3 anterioare.