O tânără a murit fulgerător, după ce a îngrijit pacienţi cu COVID-19 cu mâinile goale: „Spitalul nu i-a dat nici măcar o mască!”

Danielle DiCenso, o asistentă medicală de 33 de ani din Florida, a murit după ce a îngrijit pacienți cu coronavirus fără un minim echipament de protecție.

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 11:53
O tânără a murit fulgerător, după ce a îngrijit pacienţi cu COVID-19 cu mâinile goale: „Spitalul nu i-a dat nici măcar o mască!”

Danielle lucra la un spital din Hialeah fără să aibă măcar mască de protecție, spune soțul ei, citat de The Sun.

Femeia, mamă a unui copil, s-a autoizolat acasă după ce a început să se simtă rău și a bănuit că este infectată cu coronavirus. Ulterior, ea a fost testată la COVID-19, însă rezultatul a ieșit neconcludent.

Citeşte şi: Cum trebuie poziţionaţi pacienţii infectaţi cu coronavirus pentru a mări şansele de supravieţuire 

Soțul Daniellei DiCenso: Întotdeauna îi punea pe ceilalți înaintea ei. Într-una din zile, a mers la muncă și cei din conducerea spitalului nu au avut să-i dea nici măcar o mască de protecție.

După câteva zile de boală, simptomele au început să se agraveze și totul a culminat cu momentul în care bărbatul și-a găsit soția moartă în camera în care se autoizolase.

Soțul Daniellei DiCenso: A fost o luptă de patru sau cinci zile. La un moment dat, febra a cedat. Apoi a început să apară în valuri. Nu avea alte probleme de sănătate.

Doar uitându-mă la ea, știam că nu e bine. Părea liniștită. Arăta ca și cum ar fi murit în somn. Soția mea ar mai fi fost aici, acum, dacă i s-ar fi acordat echipamentul de protecție corespunzător. Sunt foarte supărat. Copilul meu de patru ani va crește fără mama lui”, a mai spus bărbatul.

Fotograful sportiv Anthony Causi a murit la 48 de ani din cauza coronavirusului

Anthony Causi, unul dintre cei mai cunoscuți fotografi sportivi din lume, s-a stins din viață la vârsta de 48 de ani. Bărbatul a murit din cauza complicaţiilor provocate de coronavirus.

În urmă cu trei săptămâni, bărbatul se infectase cu noul coronavirus și timp de 20 de zile organismul său s-a zbătut în viață și moarte. La vârsta de 48 de ani, bărbatul a pierdut lupta cu viața. El era fotograf la publicația New York Post încă din 1994, potrivit Telekomsport.ro.

”Anthony Causi a fost colegul nostru, prieten şi un jurnalist genial”, a declarat Stephen Lynch, redactor şef la New York Post.

Citește și: OMS demontează 19 mituri despre COVID-19! Dispare sau nu coronavirusul odată cu vremea caldă?

”Nu am crezut niciodată că o să mi se întâmple asta. Am crezut că sunt indestructibil”, spunea în urmă cu trei săptămâni Anthony Causi pe social media. El a lăsat în urmă doi copii – un băiat de 5 ani și o fată de 2 anișori.