O tânără de 20 de ani a ars de vie într-o casă din Dej. Incendiu puternic și în Harghita

Două persoane au fost transportate la spital în urma unui incendiu izbucnit la o casă din Dej, judeţul Cluj. Una dintre victime, o tânără de 20 de ani, a suferit arsuri grave pe aproape tot corpul. De asemenea, un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineața într-o hală industrială din Cristuru Secuiesc, județul Harghita.

03 mart. 2023, 08:49
O tânără de 20 de ani a ars de vie într-o casă din Dej. Incendiu puternic și în Harghita
Cum a izbucnit incendiul în care au pierit cei 3 copii

Incendiul a izbucnit, joi seară, la o casă de pe strada I.L.Caragiale din Dej. Pompierii au intervenit la incendiu cu două autospeciale şi un echipaj SMURD.

”În momentul sosirii echipajelor operative la faţa locului, casa era cuprinsă în mare parte de flăcări, iar un bărbat, ieşit pe propriile puteri din aceasta, i-a anunţat pe pompieri despre faptul că înăuntru casei se mai află două persoane ce nu reuşiseră să iasă din incendiu. Imediat au fost constituite, pe lângă dispozitivul de stingere, şi două echipe de căutare ce au intrat în locuinţă pentru a-i găsi pe cei doi. Pompierii dejeni au găsit în primă instanţă un bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, ce se afla în stare de inconştienţă, pe care l-au extras de urgenţă, precum şi o femeie, în vârstă de 20 de ani, care prezenta arsuri grave pe aproape tot corpul”, a transmis ISU Cluj.

Citește și: Incendiu într-un bloc din Constanţa. Locatarii au fost evacuaţi pe geam pe scară de pompieri / VIDEO

Cei doi au fost predaţi echipajului SMURD unde au primit primul ajutor calificat şi, după ce bărbatul a început să-şi revină în urma oxigenului admintrat, au fost transportaţi de urgenţă la spital.

Intervenţia pentru stingerea incendiului a durat aproximativ două ore, fiind limitată extinderea flăcărilor la casa şi la garajul aflate în imediata apropiere. Cercetările preliminare au arătat că incendiul a pornit, cel mai probabil, de la jarul aprins căzut din sobă.

Citește și: Autobuz cu muncitori izbit violent de o mașină. Mai multe persoane au ajuns la spital

De asemenea, un incendiu a izbucnit la o hală industrială unde nu exista activitate, în localitatea Cristuru Secuiesc, județul Harghita. Pompierii au intervenit cu două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc, cu două autospeciale de stingere și a fost alertat și SVSU Cristuru Secuiesc. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de circa 150-200 mp. Din fericire, nu sunt victime.