O tânără de 24 de ani din Argeş a vrut să îşi preschimbe permisul fals. Reacţia autorităţilor

Cu toate că ştia că are un permis de conducere falsificat, Florina Ilie, de 24 de ani, din Piteşti, s-a prezentat la Serviciul Public Co­mu­nitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor Argeş pentru a schimba documentul. Astfel, ea s-a ales şi cu banii daţi şi cu un dosar penal, fiind trimisă în judecată sub acuzaţia de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în declaraţii.

RomaniaTV.net
31 mart. 2015, 06:12
O tânără de 24 de ani din Argeş a vrut să îşi preschimbe permisul fals. Reacţia autorităţilor

Tânăra a depus o cerere de pre­schimbare a unui permis de condu­ce­re emis de Cipru. Cu toate acestea, în urma verificărilor, Ambasada Republicii Cipru a infor­mat Serviciul Permise că documentul nu este înregistrat oficial în această ţară, fiind vorba de un fals, potrivit Curier.

Citeşte şi 1 APRILIE. Idei de FARSE de ZIUA PĂCĂLELILOR. Cum să-ţi surprinzi COLEGII sau PRIETENII

Procurorii au declanşat o an­chetă, iar la audieri tînăra a povestit că, în luna iulie a anului 2013, a mers să se in­te­reseze cum poate obţine permisul de conducere. În faţa SPCRPCÎA Ar­geş a fost acos­ta­tă de un individ, care nu a fost iden­tificat de anchetatori, a­cesta propu­nîn­du-i să-i facă rost de un do­cu­ment din Cipru. I-a cerut în schimb suma de 5.000 de euro, iar în urma negocierilor, Florina Ilie a plătit 3.000 de euro, i-a dat acestuia o copie de pe cartea de identitate şi o fotografie. Du­pă o săptămînă, a primit docu­men­tul care era antedatat, fiind emis pe 8 iunie 2011, acesta fiind un indiciu evi­dent că actul este fals. În plus, bene­ficiara nu a dat examen, nu a urmat cursuri de legislaţie şi nu a colaborat în vreun fel cu autorităţile din Cipru pentru obţinerea permisului.

Citeşte şi RCA s-ar putea scumpi din nou: Service-urile vor „taxă de corectitudine”

După ce timp de şase luni, a condus maşina folosind acest permis, despre care ştia că e valid în România, o jumătate de an, în ianuarie 2014, s-a dus să-l pre­schim­be. A dat o declaraţie pe pro­­pria răs­pundere la notar, potrivit că­reia per­misul este valabil, şi a întocmit restul dosarului, pe care l-a depus la Serviciul Permise. La a­u­dieri, tînăra a susţinut că habar nu avea că per­misul este fals, ceea ce este greu de crezut, avînd în vedere modul în care l-a obţinut şi datele înscrise pe el. Dacă declaraţiile sale sunt adevărate, tânăra va plăti scump pentru naivitatea sa.