Miracol în Neamț. O tânără de 25 de ani a trecut prin cea de-a şasea cezariană. A născut un bebeluş sănătos prin riscuri uriaşe

O tânără de doar 25 de ani a trecut prin cea de-a şasea operaţie de cezariană şi a adus pe lume un bebeluş sănătos, riscând viaţa ei şi pe a micuţului.

04 aug. 2021, 18:43
Miracol în Neamț. O tânără de 25 de ani a trecut prin cea de-a şasea cezariană. A născut un bebeluş sănătos prin riscuri uriaşe

O tânără de 25 de ani a trecut prin cea de-a şasea cezariană. Intervenţia chirurgicală periculoasă nu este recomandată după a treia naştere. Medicii din Iaşi au reuşit să salveze şi mama şi copilul, însă spun că aceste cezariene repetate în special la interval mai mic de doi ani supun organismul unui efort uriaș.

O tânără de 25 de ani a trecut prin cea de-a şasea cezariană. A născut un bebeluş sănătos prin riscuri uriaşe

O ruptură uterină, urmată de hemoragie puternică, ar fi dus implicit la decesul mamei şi al pruncului. Din fericire, de această dată totul s-a încheiat cu bine.

Femeia din judeţul Neamţ a născut ieri, la maternitatea Elena Doamna din Iaşi, un băieţel sănătos de aproape 4 kilograme, prin cea de-a şasea cezariană. Din ceea ce declară, nu ar vrea să se oprească la şase copii.

Şi celelalte cinci naşteri anterioare au fost prin intervenţie chirurgicală, iar medical vorbind, chiar şi cea de-a treia cezariană prezintă un grad mare de risc.

Intervenţia a fost încheiată după o oră şi 15 minute şi a decurs fără probleme. Medicii atrag încă o dată atenţia asupra riscului de ruptură uterină, cu hemoragie fatală, mai ales dacă intervalul dintre sarcini este mai mic de doi ani.

Citeşte şi: Ajutorul pentru nou-născuţi şi femei însărcinate, plătit cu întârziere de Primăria Capitalei. Nicuşor Dan: „Avem restanţe”
Gabriel Martinescu, manager Materniattea Elena Doamna: ”În literatura de specialitate se recomandă un maxim de 3 intervenţii chirurgicale, aici vorbim de 6 intervenţii e clar că risucrile au fost unele mai mari. Starea mamei şi a copilului este bună”.

Femeia a născut pentru prima oară la 15 ani, şi are acasă 3 băieţi şi o fetiţă, cu vârste cuprinse între 3 şi 9 ani. Al 5-lea copil născut prin cezariană a murit la vârsta de un an.

Acum pacienta este strict supravegheată de medici la terapie intensivă. Şi dacă totul merge bine, peste câteva zile, va fi externată.

Citeşte şi: Caz halucinant! O femeie născută în urma unui viol obține condamnarea tatălui biologic. „Întruchiparea unuia dintre cele mai rele lucruri”