O tânără de 36 de ani a murit din cauza infecţiilor nosocomiale după ce a suferit o operaţie la un spital din Capitală

Jurnalistul Cătălin Tolontan face public cazul unei tinere în vârstă de 36 de ani care a murit în spitalul Bagdasar-Arseni din cauza unor infecţii nosocomiale, contractate în timpul unei operaţii. 

RomaniaTV.net
01 mart. 2017, 10:51
O tânără de 36 de ani a murit din cauza infecţiilor nosocomiale după ce a suferit o operaţie la un spital din Capitală

O tânără în vârstă de 36 de ani a fost internată în luna noiembrie a anului trecut la spitalul Bagdasar – Arseni pentru o operaţie de hernie cervicală. În urma operaţiei însă tânăra nu a mai putut să-şi mişte piciorul stâng, iar în scurt timp în sângele ei au apărut infecţii nosocomiale. Au urmat alte trei operaţii, însă starea ei s-a înrăutăţit şi în luna ianuarie a acestui an a murit, scrie tolo.ro. 

Mama fetei a declarat că în cele două luni cât fiica sa a fost internată în spital nu i-a fost comunicat niciodată faptul că infecţiile nosocomiale sunt cele care o ţin ţintuită la pat pe tânără. Diagnosticul fetei pe durata şederii în spital a fost de mielopatie cervicală, diagnostic care nu apare nicăieri în biletul de externare. 

Nu este prima dată când în sângele pacienţilor trataţi la spitalului Bagdasar-Arseni apar infecţii nosocomiale. Anul trecut, pilotul Marin Cojocaru a fost tratat la această unitate spitalicească, iar la scurt timp în sângele său au apărut două bacterii. Doctorii au susţinut insă că bărbatul le-a luat din apa murdară a lacului în care a căzut. Din fericire însă Ministerul Sănătăţii a intervenit la timp, iar acesta a scăpat cu viaţa după ce a fost tratat în alt spital.