O tânără din Gorj a rămas fără bani la frontieră, când se întorcea din Elveția. Avea la ea 55.000 de euro şi 2.500 de franci

O tânără din Gorj a rămas fără bani la frontieră, când se întorcea de la muncă din Elveția. Românca în vârstă de 25 de ani era pasageră într-un BMW şi se întorcea în țară, iar poliţiştii au decis să controleze bagajele tinerei. Acolo o sumă mare de bani pe care nu a declarat-o.

13 dec. 2022, 17:11
O tânără din Gorj a rămas fără bani la frontieră, când se întorcea din Elveția. Avea la ea 55.000 de euro şi 2.500 de franci
Poliţiştii au descoperit 55.100 de euro şi 2.500 de franci elveţieni. 

O tânără din Gorj a rămas fără bani la frontieră, când se întorcea din Elveția. Poliţiştii au descoperit 55.100 de euro şi 2.500 de franci elveţieni. Acum, românca are la dispoziţie 30 de zile pentru a face dovada obţinerii banilor pentru a-i putea primi înapoi. Mai mult, poliţiştii de frontieră au dispus, faţă de femeie, o măsură de control la frontieră pentru o perioadă de un an.

Citește și: Anamaria Prodan, apariție de senzație la piscină. Și-a etalat silueta într-un resort de lux din Elveția

O tânără din Gorj a rămas fără bani la frontieră

În data de 09.12.2022, în baza analizei de risc, echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timișoara – P.T.F. Porțile de Fier I și lucrători ai Biroului Vamal Porțile de Fier I, au efectuat un control asupra unei femei, pasager într-un autoturism.

În urma efectuării controlului amănunțit, a fost descoperită în bagajele personale suma de 55.100 de euro și 2.500 franci elvețieni.

Suma de bani nedeclarată era peste limita numerarului în valută și/sau în moneda națională stabilită prin regulament, respectiv 10.000 de euro.

Femeia a fost sancţionată contravenţional de către lucrători din cadrul Biroului Vamal Porțile de Fier I cu amendă în cuantum de 3.000 de lei, iar suma de bani nedeclarată a fost reținută pentru o perioadă de 30 de zile, până va face dovada obținerii acesteia.

Poliţiştii de frontieră au dispus, faţă de persoana în cauză, o măsură de control la frontieră, pentru o perioada de un an de zile”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră, potrivit antena3.ro.