O tânără învățătoare din Sibiu devine ciobăniță în fiecare zi, după ore. Cum reușește Maria să fie dascăl și fermier în același timp

Maria, o tânără învățătoare din Sibiu, le predă zilnic copiilor din satul Apoș, iar după ore se ocupă de ferma familiei.

17 mart. 2023, 14:17
O tânără învățătoare din Sibiu devine ciobăniță în fiecare zi, după ore. Cum reușește Maria să fie dascăl și fermier în același timp
Învățătoarea din Sibiu care în timpul liber devine ciobăniță

Maria are doar 26 de ani și zilnic își împarte timpul între cele două pasiuni ale sale. Dimineața le predă elevilor din satul Apoș, județul Sibiu, iar după ore se ocupă de ferma familiei.

„Iniţial, când am venit la şcoală erau un pic aşa fricoşi, că a venit o nouă învăţătoare, dar acum sunt foarte prietenoşi”, a declarat Maria pentru observatornews.ro.

După ce termină programul de la școală, Maria se întoarce acasă, în satul Pelișor, pentru a îngriji cele peste 700 de oi pe care le are. Învățătoarea nu e singură, îl are ca ajutor pe fratele său, Călin. Cei doi au crscut într-o familie de oieri, iar în urmă cu doi ani au hotărât să preia afacerea. Pentru ca totul să fie ca la carte, ambii au absolvit Facultatea de Științe Agricole și s-au înscris la master.

Citește și: Locul de vis din România unde dai doar 500 de euro pentru o casă. Se află în județul Sibiu și e un loc cu mult potențial turistic

„Este foarte mult de muncă. Fără ajutorul părinţilor, nu ştiu ce ne-am face, pentru că ei sunt primii care dau alarma. Undeva la 5 dimineaţa deja se trezesc şi vin în saivan”, mai spune dascălul.

Fiecare persoană care se ocupă de afacere are o sarcină foarte bine stabilită. Călin se ocupă de partea logistică, iar Maria prepară produsele lactate.

„Eu sunt autoarea la telemea, caş, urdă, pe partea de vară. Când avem comandă, pot să spun că eu le prepar”, a adăugat tânăra învățătoare.

Citește și: Transport „special” cu o Dacia Spring prin Sibiu. „Dorel” loveşte din nou! VIDEO

„Nu avem angajaţi, însă afacerile de familie sunt bune, sunt frumoase, dar greu de dus pe umeri. Este volumul foarte mare de muncă, sarcinile sunt foarte multe, trebuie împărţite între noi”, spune Călin.

Acum, familia din Sibiu se pregătește pentru comenzile pe care urmează să le primească de Paște.