O țară europeană renunță la zile libere pentru angajați pentru a strânge bani pentru Apărare în contextul războiului din Ucraina

Parlamentul Danemarcei a adoptat marți un proiect de lege mult dezbătut, înaintat de noul guvern, care prevede anularea unei mari sărbători publice pentru a ajuta la finanțarea cheltuielilor sporite pentru apărare în contextul conflictului dintre Rusia și Ucraina.

01 mart. 2023, 13:18
O țară europeană renunță la zile libere pentru angajați pentru a strânge bani pentru Apărare în contextul războiului din Ucraina

O țară europeană renunță la zile libere pentru angajați pentru consolidarea sectorului apărării în contextul războiului din Ucraina. Guvernul danez, care a propus reforme de amploare menite să depășească provocările aduse bunăstării țării, spune că această mișcare va contribui la creșterea veniturilor fiscale pentru cheltuieli mai mari pentru apărare în urma războiului din Ucraina, potrivit Reuters.

Sindicatele au protestat împotriva unui plan de abolire a Marii Rugăciuni, o sărbătoare creștină care cade în a patra vineri după Paști și care datează din 1686. Cu ocazia acestei sărbători, în Danemarca, toți angajații primeau o zi liberă.

Citește și: Război în Ucraina. Navă rusească scufundată în Marea Neagră – Un mort şi zece răniţi VIDEO

Guvernul a fost, de asemenea, de acord să accelereze cheltuielile pentru apărare în urma incertitudinii geopolitice crescute după sabotarea a două conducte care transportau gaze din Rusia către Germania prin apele daneze.

Citește și: Finlanda a început ridicarea ”Cortinei de fier” cu Rusia. Gardul se va întinde pe o distanță de 200 km

Danemarca va urmări atingerea obiectivului NATO de cheltuieli pentru apărare de 2% din PIB până în 2030, cu trei ani mai devreme decât era planificat. Guvernul spune că majoritatea celor 4,5 miliarde de coroane daneze suplimentare (639 de milioane de dolari) necesare pentru îndeplinirea țintei vor fi acoperite de veniturile fiscale mai mari anticipate din anularea sărbătorii.