Război în Ucraina. Navă rusească scufundată în Marea Neagră – Un mort şi zece răniţi VIDEO

Nava Seamark s-a scufundat lângă coasta regiunii Krasnodar din cauza unei furtuni puternice pe mare, potrivit presei ruse.
Filip Stan
01 mart. 2023, 08:55
Război în Ucraina. Navă rusească scufundată în Marea Neagră - Un mort şi zece răniţi VIDEO

Război în Ucraina. Totul s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, însă doar acum au ieșit la iveală informațiile despre tragedie. La bord se aflau 11 persoane, toți cetățeni ruși. 10 dintre aceștia au fost transportați la spital cu hipotermie. Nava Seamark s-a scufundat lângă coasta regiunii Krasnodar din cauza unei furtuni puternice pe mare, potrivit presei ruse. Vaporul a fost construit în anul 1981.

Accident feroviar în Grecia. Cel puţin 32 de morţi după coliziunea dintre două trenuri

Medicii din Novorossiysk au oferit asistența mecială necesară. Victimele au suferit de hipotermie, însă în cele din urmă cei zece au fost externați.

 

Putin ordonă FSB-ului să-şi intensifice spionajul împotriva Occidentului şi recunoaşte că au avut pierderi. Reprimarea şi mai aspră a libertăţii de exprimare, printre sarcinile stabilite de liderul de la Kremlin

Vladimir Putin a cerut marţi serviciului de securitate internă al Rusiei, FSB, să îşi intensifice activitatea de contrainformaţii şi să împiedice „operaţiunile de spionaj şi sabotaj” în creştere împotriva Rusiei din partea Ucrainei şi a Occidentului.

Într-un discurs adresat oficialilor FSB, liderul de la Kremlin le-a ordonat să intensifice protecţia infrastructurii-cheie a Rusiei şi să prevină orice încercare a serviciilor de informaţii occidentale de a reactiva ceea ce el a numit „celulele teroriste” sau „extremiste” de pe teritoriul rusesc.

„Tradiţional, serviciile de informaţii occidentale au lucrat întotdeauna activ în Rusia, iar acum au aruncat împotriva noastră personal suplimentar, resurse tehnice şi de altă natură. Trebuie să răspundem în consecinţă”, a spus Putin, el însuşi fost agent al KGB-ului sovietic.

FSB trebuie să prevină totodată „fluxurile ilegale de arme” în Rusia şi să consolideze securitatea în cele patru regiuni din Ucraina pe care Moscova le-a anexat anul trecut, a arătat Putin.

Liderul de la Kremlin le-a spus şefilor FSB că trebuie să ţină cont şi să lucreze în direcţiile enunţate de el săptămâna trecută în discursul rostit în faţa elitei militare şi politice a ţării.

„Astăzi, la şedinţa extinsă a consiliului de administraţie, veţi rezuma rezultatele activităţii Serviciului Federal de Securitate în anul 2022 şi veţi identifica domeniile-cheie asupra cărora să vă concentraţi în viitor şi să creşteţi eficienţa activităţii operaţionale şi analitice. În acest sens, vă rog să ţineţi cont de factorii interni şi externi şi de obiectivele fundamentale de dezvoltare pe care le-am menţionat în adresa mea către Adunarea Federală de săptămâna trecută”, le-a spus Putin membrilor conducerii FSB.

PUTIN RECUNOAŞTE CĂ FSB A AVUT „PIERDERI”

El a mulţumit agenţilor FSB care au lucrat inclusiv „în spatele liniilor inamice” în cursul „operaţiunii militare speciale” lansate în Ucraina. „Aş dori să vă mulţumesc, stimaţi tovarăşi, pentru această activitate, pentru curajul personal, profesionalismul şi hotărârea de a asigura securitatea Rusiei”, le-a spus Putin.

„Din păcate, dragi tovarăşi, suntem conştienţi de acest lucru, există pierderi şi în rândurile noastre. Conducerea FSB trebuie să facă totul pentru a sprijini suplimentar familiile camarazilor noştri de arme căzuţi la datorie. Ne vom aminti întotdeauna de eroismul şi curajul lor”, a spus Putin.

ALTE PRIORITĂŢI STABILITE DE PUTIN PENTRU FSB

Liderul de la Kremlin le-a spus agenţilor FSB că în primul rând trebuie să obţină informaţii relevante pentru a ajuta armata să câştige pe câmpul de luptă din Ucraina şi să-şi întărească structurile în cele patru teritorii pe care le-a anexat unilateral în toamna anului trecut, dar pe care nu le controlează în totalitate: Doneţk, Luhansk, Zaporojie şi Herson.

„Informaţiile importante despre sistemele noastre de control, despre structurile militare şi de aplicare a legii, despre întreprinderile complexului militar-industrial, despre tehnologiile critice şi despre datele personale trebuie să fie protejate în siguranţă, cum se spune, acoperite. Acest lucru se aplică pe deplin şi în cazul informaţiilor despre cele mai recente arme şi echipamente ale Rusiei”, a arătat Putin, potrivit discursului publicat pe site-ul Kremlinului.

În condiţiile în care chiar marţi au fost raportate atacuri ale hackerilor asupra unor instituţii media, Putin le-a spus celor de la FSB că trebuie să se ocupe mai bine de protecţia spaţiului informatic: „Trebuie să continuăm să îmbunătăţim nivelul de protecţie a spaţiului informaţional şi digital al Rusiei, să identificăm şi să suprimăm încercările de a perturba funcţionarea resurselor şi comunicaţiilor ruseşti”.

Zelenski anunţă contraofensiva: „Ucraina va fi liberă. Toată Ucraina”
„Combaterea ameninţării teroriste rămâne o sarcină urgentă. În ultimul an, numărul acestor infracţiuni a crescut. În mod evident, acest lucru se datorează atât încercărilor regimului de la Kiev de a folosi metode teroriste – suntem conştienţi de acest lucru, acestea sunt folosite de mult timp de către ei în Donbas -, cât şi dorinţei Occidentului de a reînvia celulele extremiste şi teroriste ale vechilor lor prieteni, în ghilimele, de pe teritoriul nostru. Şi ştim că ei nu s-au dat niciodată înlături în a se folosi atât de radicali, cât şi de extremişti în avantajul lor, în ciuda tuturor declaraţiilor zgomotoase despre lupta împotriva terorismului internaţional. Ei folosesc întotdeauna împotriva noastră ceea ce au la îndemână, ceea ce pot folosi. Întotdeauna a fost aşa – şi încă este aşa”, a spus Putin. „În acest sens, trebuie să supraveghem în mod constant şi atent infrastructura critică, locurile de prezenţă în masă a oamenilor, nodurile de transport, întreprinderile complexului militar-industrial şi complexul de combustibili şi energie”, a adăugat el.

Liderul de la Kremlin a trasat sarcini şi în ceea ce priveşte suprimarea libertăţii de exprimare: „Bineînţeles, trebuie să se lucreze în continuare pentru a identifica şi a suprima acţiunile celor care folosesc internetul şi reţelele sociale pentru a promova ideologia teroristă şi extremistă, care încearcă să implice cetăţenii noştri în grupuri teroriste, desigur, ştim cu toţii foarte bine că cea mai vulnerabilă categorie aici este tineretul”.

„Serviciile noastre speciale, agenţiile de securitate au fost întotdeauna, aş dori să subliniez acest lucru, au fost întotdeauna eficiente şi dedicate în îndeplinirea datoriei lor faţă de poporul nostru. Sunt sigur că va fi la fel şi acum” – şi-a încheiat Putin discursul, în timp ce şeful FSB, Aleksandr Bortikov, şi-a luat în acest timp notiţe.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Cum a reacționat acesta, la ieșirea din închisoare
Fanatik.ro
Locul de muncă unde poți câștiga lejer 7.000 de lei pe lună. Zeci de posturi sunt disponibile în România, în mai multe orașe
Capital.ro
Imposibil pentru toți cei care locuiesc la BLOC. Ordinul UE devine lege în România
Playtech.ro
Fotografiile pe care Lavinia Pîirva le-ar vrea şterse de pe internet! Ce făcea în tinereţe, imagini INDECENTE
DailyBusiness
Au început lucrările la cele mai lungi tuneluri din România! Pe unde vor trece
Adevarul
Atacuri dure ale lui Edgodan la adresa Israelului: „O amenințare pentru întreaga umanitate”. Netanyahu, un „vampir”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
JOI Exclusiv: Miodrag Belodedici, ipostaze rare. Ce face fostul fotbalist într-o parcare cu plată
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect
Cancan.ro
Câți euro a primit Sorin Pușcașu pentru cele 19 săptămâni la Survivor All Stars. Îi datorează o parte din bani lui Zmărăndescu!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A fost găsită o grenadă acasă la părinții Andreei Tonciu! Mama vedetei a făcut dezvăluiri, în exclusivitate, la „Follow us!”: „Este șocul vieții noastre”
Capital.ro
Devine obligatoriu pe toate drumurile din România. Poliția rutieră verifică o dată la 12 luni
StirileBZI
Salariul minim pe economie va crește de la 1 iulie: Câți bani vor primi peste un milion de români
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'