O trusă cosmetică de pe vremea lui Tutankhamon, scoasă la vânzare

O trusă cosmetică ce a aparţinut unui egiptean din antichitate şi care conţine un aparat de ras, agrafe de păr şi un vas cu urme de machiaj va fi scoasă la vânzare.

RomaniaTV.net
19 oct. 2011, 11:39
O trusă cosmetică de pe vremea lui Tutankhamon, scoasă la vânzare

Trusa ce datează de 3.500 de ani, din vremea copilăriei faraonului egiptean 5560317, a fost probabil îngropată cu proprietarul. Nu este clar dacă trusa aparţinea unui bărbat sau unei femei, dar a fost făcută pentru cineva cu statut înalt din societate, potrivit Agerpres.

Potrivit concepţiei egiptene despre viaţa de după moarte, decedatul ar fi fost interesat să arate foarte bine şi în viaţa de dincolo. Acum toate aceste obiecte bine conservate au fost evaluate la 8.000 de lire de către Rupert Wace şi vor fi scoase la vânzare pe 2 decembrie.

Aparatul de ras este făcut din bronz şi vasul din lemn pentru fardurile de ochi a fost importat. Acestea erau aplicate în jurul ochilor şi se credea că au beneficii medicale şi protejează de soare.

Setul datează din timpul Noul Regat al celei de-a 18-a dinastii (1540-1295 BC) şi este expus împreună cu alte foste comori din antichitate la centrul Rupert Wace Ancient Art.

Obiectele au făcut parte dintr-o colecţie alcătuită de un cuplu american. ‘Aceste obiecte provin din vremea lui Tutankamon. Vasul pentru farduri are încă urme de reziduuri. Fardul negru a fost folosit în jurul ochilor cu scop decorativ, dar de asemenea pentru beneficii în domeniul sănătăţii‘, a afirmat Rupert Wace.