O turistă care a fost violată într-un apartament închiriat pe Airbnb, despăgubită cu 7 milioane de dolari

O turistă a avut parte de o experienţă extrem de neplăcută duă ce a fost violată într-un apartament închiriat prin Airbnb. Femeia împreună cu amicii săi au ridicat cheile proprietăţii de la un magazin din apropiere, în noaptea aceea.

16 iun. 2021, 15:51
O turistă care a fost violată într-un apartament închiriat pe Airbnb, despăgubită cu 7 milioane de dolari

O turistă care a fost violată, despăgubită cu 7 milioane de dolari. Violatorul ar fi făcut o copie a cheilor apartamentului în care a intrat înainte de atac. Turista s-ar fi întors în apartament la scurt timp după miezul nopţii, iar suspectul, Junior Lee, în vârstă de 24 de ani, ar fi fost ascuns în baie.

O turistă care a fost violată într-un apartament închiriat pe Airbnb, despăgubită cu 7 milioane de dolari

Bărbatul a fost acuzat de agresiune sexuală şi, deşi a pledat nevinovat, acesta se află în arest.

După presupusul atac, reprezentanţi Airbnb au contactat departamentul de poliţie local pentru a-i oferi asistenţă victimei, care a fost mutată la un hotel. Airbnb a suportat costurile de consiliere şi drumul până în Australia.

Potrivit raportului întocmit, ca parte a soluţionării de 7 milioane de dolari, victima nu poate da vina sau da în judecată Airbnb sau pe proprietarii apartamentului unde a avut loc incidentul.

„În cazurile de agresiune sexuală, în locaţiile noastre, victimele pot vorbi liber despre experienţele lor. Astfel s-a întâmplat şi în cazul din NYC”, a declarat purtătorul de cuvânt al Airbnb, Ben Breit.

De la atac, compania nu şi-a revizuit regulile privind locul unde sunt lăsate cheile de către proprietari. Cu toate acestea, a introdus o serie de reduceri pentru gazdele care doresc să cumpere articole precum încuietori inteligente şi detectoare de zgomot.

Purtătorul de cuvânt al Airbnb, Ben Breit, a declarat pentru New York Post: „În cazurile de agresiune sexuală, înțelegerile la care am ajuns permit victimelor să vorbească liber despre experiențele lor. Aceste reguli se aplică și în cazul din New York”.

De la atac, compania nu și-a revizuit regulile privind cheile și unde le pot lăsa gazdele. De asemenea, gazdele de pe platformă nu sunt obligate să folosească dispozitive de blocare sau să schimbe codurile pentru tastaturi între rezervări și nici nu sunt obligate să spuna cine mai are copii ale cheilor.

Cu toate acestea, a introdus o serie de reduceri pentru gazdele care doresc să cumpere articole precum încuietori inteligente și detectoare de zgomot.

Citeşte şi: Restricţii pentru turişti, la Amsterdam. Cazarea în centrul vechi va fi interzisă, de la 1 iulie