O ursoaică de 4 ani, capturată la Băile Tuşnad VIDEO

O ursoaică de patru ani, care obişnuia să dea iama la tomberoanele din staţiunea Băile Tuşnad, judeţul Harghita, fost capturată miercuri-noapte. Ea va fi mutată în judeţul Argeş, într-un parc natural situat la peste 1.500 de metri altitudine.

RomaniaTV.net
05 iul. 2012, 06:50
O ursoaică de 4 ani, capturată la Băile Tuşnad VIDEO

În staţiunea Băile Tuşnad, urşii aproape că se plimbă printre turişti. După mai multe sesizări, Garda de Mediu a autorizat capturarea şi relocarea mai multor exemplare. Pentru a-i prinde, urşii sunt ademeniţi cu carne şi peşte. Prima care a picat în capcană a fost o ursoaică de 4 ani.

„Ursoiaca va merge în zona Arges, într-o zonă montană, la peste 1.500 – 2000 de metri altitudine, dar condiţiile le sunt propice”, a declarat directorul Asociaţiei de Vânătoare Diana, Costinel Oancea.

Oamenii din Băile Tuşnad spun că li se întâmplă des să dea nas în nas cu ursul, pe care nimic nu-i împiedică să coboare după mâncare. „Sunt mulţi, foarte mulţi urşi. Si unii sunt puţin agresivi. Oamenilor le este frică să iasă noaptea pe stradă şi în curte”, a spus un localnic.

Potrivit evaluării făcute de Agenţia de Protecţia Mediului Harghita, în pădurile din judeţ vieţuiesc între 900 şi 1.050 de urşi.