O zi din viaţa familiei regale. Interviu cu principesa Margareta şi principele Radu VIDEO

Regii sunt, prin condiţia lor, persoane publice, iar viaţa lor se desfăşoară în mare parte în ochii lumii. Însă, ce se întâmplă în spatele uşilor închise, când regii devin oameni simpli? În exclusivitate o echipă România TV a făcut o scurtă inscursiune în viaţa privată a casei regale.

RomaniaTV.net
28 oct. 2012, 09:36
O zi din viaţa familiei regale. Interviu cu principesa Margareta şi principele Radu VIDEO

Principesa Margareta şi principele Radu, au relatat câteva detalii din viaţa familiei regale române într-un interviu acordat în 2011 pentru România TV. „Nu mergem la serviciu la 8 şi plecăm la 4, este alt tip de viaţă. Aici facem de toate: reprezentare, caritate, discursuri, ne întâlnim cu foarte mulţi oameni. Puţin din toate”, a declarat principesa Margareta.

Principele Radu a spus că lucrurile s-au schimbat în familiile regale faţă de acum o sută de ani, când monarhii şi rudele lor apropiate nu au aveau o meserie specifică. „Acum toate familiile regale din Europa sunt foarte dinamice, de la generaţia principesei şi a mea încoace, membrii familiei regale studiază şi au profesii. Ducele de Edinburgh, care are aceeaşi vârstă cu regele Mihai, este călare 4 ore pe zi, are angajamente, şi regele nostru la fel”, a spus principele.

Principesa Margareta a povestit şi cum a aflat de revoluţia din România. „România era peste tot, numai de România s-a vorbit trei săptămâni, incredibil. Eu am lăsat cariera mea la Roma în octombrie 1989, pentru că am simţit că ceva se întâmplă aici. Am vorbit mai mult cu tatăl meu şi el a spus ‘E bine să mergi acolo, să vedeţi ce se întâmplă’ „, povesteşte Alteţa Sa.

Cât despre atacurile la adresa tatălui său, principesa nu a dorit să comenteze prea mult şi a răspuns simplu: „Face parte din job”.