S-a găsit leacul pentru una dintre cele mai mari probleme ale românilor. Iată cum să scapi ușor de respirația mirosului de usturoi!

Cine nu adoră preparatele cu puțin usturoi? Cea mai mare problemă este însă mirosul care persistă în organismul nostru indiferent de soluțiile încercate este insuportabil.

02 feb. 2022, 21:10
S-a găsit leacul pentru una dintre cele mai mari probleme ale românilor. Iată cum să scapi ușor de respirația mirosului de usturoi!

S-a găsit leacul pentru una dintre cele mai mari probleme ale românilor. Există însă modalități naturale mai eficiente să scapi de respirația cu miros de usturoi. Chiar dacă te speli pe dinți imediat, chiar dacă folosești bomboane mentolate, aceste soluții doar acoperă mirosul neplăcut, pentru că acesta vine din stomac.

S-a găsit leacul pentru una dintre cele mai mari probleme ale românilor. Iată cum să scapi ușor de respirația mirosului de usturoi!

Dacă îți place gustul acrișor de lămâie, imediat după ce mănânci ceva cu usturoi sau condimente iuți, pregătește o limonadă. Amestecă miere cu suc proaspăt de lămâie și bea două, trei pahare. Acidul din lămâie va neutraliza alicina, acidul specific din usturoi care dă acest miros persistent după masă.

La 20 – 30 de minute după o masă copioasă cu usturoi, pregătește câteva felii de fructe acide: portocale, mere, grepfruit, ananas sau kiwi. În mod deosebit, ananasul și kiwi sunt foarte eficiente împotriva mirosului de usturoi și de mâncare picantă.

Gustul delicat al ceaiului verde nu pare la prima vedere cea mai bună soluție împotriva usturoiului. Cu toate acestea, el ajută digestia și descompune substanțele sulfuroase din usturoi și din ceapă, oferindu-ți o respirație mai proaspătă. Dacă mai pui și o felie de lămâie, atunci sigur vei avea mai mult succes să scapi de usturoi în câteva ore.

Citește și: Borșul alimentul-minune cu efecte curative miraculoase. Cum prepari rețeta autentică pe care orice gospodină trebuie să o știe
Usturoiul are în compoziție săruri minerale, microelemente, inulină, un complex de vitamine A, B, PP, C și două substanțe specifice cu efecte antibiotice precum alicina și garlicina. Usturoiul conține peste 200 de substanțe active precum fosfor, potasiu, calciu, proteine și are puține calorii.

Usturoiul trebuie consumat cu moderație și orice cură trebuie urmată conform indicațiilor medicului specialist. Nu se cunosc reacții adverse majore, însă dacă se consumă în cantități prea mari, usturoiul poate cauza respirație urât mirositoare, probleme de digestie, deoarece poate arde mucoasa stomacului și poate provoca o durere accentuată.

Citește și: Alimentul banal care se găsește la conservă și face minuni pentru sănătate. E plin de nutrienți și antioxidanți și vine cu beneficii importante pentru creier și inimă!