Oamenii de ştiinţă avertizează: A şasea extincţie în masă de pe Pământ a început VIDEO

Acest eveniment din viitor ar rivaliza cu ”Moartea cea Mare” sau ”Marea extincție din Permian”, care s-a produs în urmă cu aproximativ 250 de milioane de ani.

01 mai 2022, 16:20
Oamenii de ştiinţă avertizează: A şasea extincţie în masă de pe Pământ a început VIDEO

Oamenii de știință de la Universitatea din Hawaii trag un serios semnal de alarmă privind schimbările climatice care se produc pe plan global, afirmând că a șasea extincție în masă este deja în desfășurare pe Pământ.

De asemenea, experții de la Universitatea Princeton din Statele Unite spun că emisiile de gaze cu efect de seră ar putea declanșa și o extincție în masă a vieții marine, la niveluri nemaivăzute din vremea dispariției dinozaurilor, potrivit Daily Mail.

Acest eveniment din viitor ar rivaliza cu ”Moartea cea Mare” sau ”Marea extincție din Permian”, care s-a produs în urmă cu aproximativ 250 de milioane de ani.
Experții ONU vin cu un scenariu apocaliptic în ceea ce privește clima: „E cel mai puternic avertisment” privind încălzirea globală
Studiul recent efectuat de către cercetătorii de la Universitatea Princeton a fost publicat pe 18 aprilie 2022 în revista Science. El arată că dacă emisiile de carbon nu sunt reduse la nivel global, pierderea speciilor marine din cauza încălzirii planetare și epuizarea oxigenului ar putea fi asemănător cu ”Marea extincție din Permian”, cel mai dezastruos astfel de eveniment petrecut pe Pământ. Iar acest lucru s-ar putea produce în jurul anului 2100.

”Moartea cea Mare” a dus la dispariția a 95% din toate speciile marine, acum 250 de milioane de ani. Această extincție a vieții marine de pe planeta noastră s-ar putea asemăna și cu alte mari evenimente de extincții în masă de la sfârșitul erei cretacice, care a dus la uciderea dinozaurilor, în urmă cu 66 de milioane de ani.
Austria renunţă să mai construiască autostrăzi. Încălzirea globală a determinat guvernul să cedeze presiunii ecologiştilor
Totuși oamenii de știință mai dau o șansă lumii să întoarcă soarta planetei. ”Există încă suficient timp pentru a schimba traiectoria emisiilor de dioxid de carbon și de a preveni creșterea încălzirii globale, care ar provoca această extincție în masă”, a spus Justin Penn de la Universitatea Princeton.

În alt studiu, condus de către Universitatea Hawaii din Manoa, se arată că Pământul a suferit cinci extincșții în masă, dar al șaselea astfel de eveniment este în curs de desfășurare și asta datorită activităților umane de pe planeta noastră.

Cercetarea a dezvăluit că Pământul a pierdut 150.000 până la 260.000 de specii (între 7,5 și 13%) din cele două milioane cunoscute din anul 1.500 și până astăzi.