Oamenii de ştiinţă avertizează cu privire la riscurile renunţării la alcool: „Aş prezice o reducere a inovaţiei, dar şi a cooperării”

Un om de știință a avertizat că renunțarea la alcool ar putea fi, de fapt, un lucru dăunător pentru societate. Societatea va deveni mai puțin creativă dacă continuăm să renunțăm la băutură, avertizează expertul.

19 ian. 2023, 11:28
Oamenii de ştiinţă avertizează cu privire la riscurile renunţării la alcool: „Aş prezice o reducere a inovaţiei, dar şi a cooperării”

Boffin Edward Slingerland, profesor de filozofie de la Universitatea din British Columbia, consideră că tendința în rândul tinerilor adulți de a deveni abstinenți ar putea dăuna națiunii. Numărul berilor fără alcool este în creștere, cu o gamă uriașă afișată pe rafturile supermarketurilor. Unul din cinci britanici este acum abstinent și mulți alții reduc consumul de băutură, a descoperit un studiu realizat de Waitrose. Boffin Edward Slingerland spune că vor exista beneficii evidente pentru sănătate, dar stimulentele pentru cultură se vor pierde.

„Adesea avem o viziune restrânsă asupra rolului pe care l-a jucat alcoolul în formarea societății. Nu este vorba doar despre medicină. Alcoolul este o tehnologie culturală pe care am dezvoltat-o pentru a ne aduce înapoi la mentalitatea noastră de la cinci ani, când vine vorba de flexibilitate și creativitate. După câteva ore dispare și putem aduna rezultatele. Există dovezi bune că (alcoolul) crește creativitatea, de care avem nevoie ca societate”, a spus Boffin Edward Slingerland pentru Daily Star.

El consideră că fără băutură va exista „o societate mai puțin creativă și mai atomizată”, argumentând că de-a lungul istoriei alcoolul a fost asociat cu creatorii.

Citeşte şi: Grevă naţională în Franţa împotriva proiectului de reformă a pensiilor propus de guvern. Avertismentul specialiştilor: „Francezii sunt suficient de furioşi pentru a bloca ţara”

În plus, acesta spune că alcoolul poate juca un rol cheie în formarea de relații și în câștigarea încrederii cu alți oameni.

„În același mod în care strângerea mâinii a început ca o modalitate de a arăta că nu purtăm arme, bem bere… este ca și cum ne-am pune armele mentale deoparte”, a explicat  Boffin Edward Slingerland.

Slingerland spune, de asemenea, că alcoolul mărește nivelul de serotonina, dopamina și endorfinele din organism.

„Pentru că ne simțim pozitivi unul pentru celălalt, se creează un sentiment de legătură care este crucial pentru omenire”, a punctat el.

Citeşte şi: Donald Trump, favorit să candideze din partea republicanilor la alegerile din 2024