OAMENII DE ŞTIINŢĂ SUNT ÎN ALERTĂ. VIRUSUL APOCALIPSEI, care a omorât sute de milioane de oameni, a apărut iar pe pământ

Publicat: Joi, 17 Mai 2018 15:38 // Actualizat: Joi, 17 Mai 2018 15:38 // Sursa: romaniatv.net

Un virus înrudit cu infama variolă, infecția responsabilă pentru moartea a 300-500 de milioane de oameni, a fost descoperit de o echipă de cercetători din SUA în organismul unor rozătoare din statul Texas.

Foto: sfatulmedicului.ro

Noul tip de poxvirus, care își ia denumirea de la „smallpox" (variolă), este un microorganism nemaiîntâlnit până acum, scrie evz.ro. Cercetătorii care au efectuat studiul l-au numit Brazospox virus, din cauză că a fost descoperit într-o zonă adiacentă râului Brazos din SUA, conform Live Science.

Citeşte şi Un virus înrudit cu HIV provoacă leucemie. Patricia Ţeicu a fost răpusă de acest virus

Oamenii de știință au descoperit acest virus într-o specie de șoareci din zona central-estică a Texasului. Analiza genetică efectuată a arătat înrudirea acestuia cu infama variolă.

Microorganismul este diferit de orice alt virus încadrat în această familie și este nevoie de analize substanțiale pentru a determina dacă poate fi transmis și către oameni, spun autorii studiului, care accentuează faptul că nu există niciun motiv de panică.

„Acesta este doar un alt exemplu de virus cu potențial de apariție în sălbăticie și despre abilitatea căruia de a fi transmis la oameni nu se știe nimic. La fel, impactul asupra corpului uman este necunoscut", avertizează, totuși, autorii studiului publicat într-un jurnal specializat pe astfel de microorganisme infecțioase.

Deși variola a fost declarată ca fiind lichidată în anii 1980, virusurile din această familie continuă să amenințe sănătatea oamenilor. Un microorganism similar, observat pentru întâia oară în cazul unor maimuțe, a început să infecteze din ce în ce mai mulți oameni, în Africa, începând cu 1980.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
apocalipsa poxvirus smallpox variola virus periculos
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 mai 20:44
Răspunde | Votează email 0 email
Camila Rodela
Am fost rănită și inimă, când o mare problemă a avut loc în căsnicia mea acum șapte luni, între mine și soțul meu. atât de îngrozitor încât a dus cazul în instanță pentru divorț. el a spus că nu a vrut niciodată să stea cu mine din nou, și că nu mai mă iubește. Așa că a împrăștiat casa și mi-a făcut pe mine și pe copiii mei să treacă prin dureri severe. Am încercat toate mijloacele mele posibile să-l duc înapoi, după ce am cerșit mult, dar nu i-am făcut nici un folos. Și a confirmat că ia luat decizia și nu a vrut niciodată să mă vadă din nou. Deci într-o seară, când mă întorceam de la muncă, m-am întâlnit cu un vechi prieten al meu care mi-a cerut soțul. Așa că i-am explicat toate lucrurile, așa că mi-a spus că singurul mod în care îl pot aduce pe soțul meu înapoi este pentru a vizita o vrăjitoare, pentru că a lucrat cu adevărat și pentru el. Deci niciodată n-am crezut în vrajă, dar nu aveam altă alegere decât să-i urmez sfaturile. Apoi mi-a dat adresa de e-mail a vrăjitorului pe care la vizitat. [email protected] A doua zi dimineață, am trimis un e-mail la adresa pe care mi-a dat-o, iar vrăjitorul mi-a asigurat că îmi voi aduce soțul înapoi a doua zi. Ce afirmație uimitoare! N-am crezut, așa că a vorbit cu mine și mi-a spus tot ce trebuie să fac. Apoi în dimineața următoare, așa de surprinzător, soțul meu, care nu mi-a sunat în ultimele 7 luni, mi-a sunat să-mi spună că se întoarce. Atât de uimitor!! Așa sa întors în aceeași zi, cu o mulțime de dragoste și bucurie, și-a cerut scuze pentru greșeala lui și pentru durerea pe care mi-a provocat-o eu și copiii mei. Apoi, din acea zi, relația noastră era acum mai puternică decât a fost înainte, cu ajutorul unei vrăjitoare. Deci, vă voi sfătui acolo dacă aveți ogagakunta o problemă de contact, vă ofer 100% garanție că vă va ajuta .. Trimiteți-l la: [email protected]
1
EUR
4.8336
RON
06 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H