Oamenii fericiţi NU mai cred aceste MINCIUNI

Ce se întâmplă când alegi să hrăneşti minciunile pe care ţi le-ai tot spus de-a lungul timpului? Ei bine, îţi răpeşti singură bucuria de a trăi. Acesta este adevărul pe care trebuie să îl îmbrăţişezi cât mai curând posibil.

RomaniaTV.net
04 ian. 2016, 09:35
Oamenii fericiţi NU mai cred aceste MINCIUNI

Iartă-te pe tine şi pe cei din jur şi începe să te vindeci de efectele acestor minciuni identificându-le şi eliminându-le din viaţa ta.

Iată o listă cu cele mai frecvente minciuni pe care mintea ta le hrăneşte zilnic, „ajutându-te” să rămâi pe loc, să vezi doar partea goală a paharului şi să te minţi în continuare că ţi-e bine aşa.

1. El/ea poate să facă asta pentu că… dar eu nu pot.

Nimic mai fals! Ce pot alţii să facă, iar tu nu poţi? Să alerge la maraton, să fie flexibili, să aibă mai mulţi bani? Atenţie la gândurile care iau amploare în mintea ta, fiindcă aşa ţi se conturează viitorul! Decide să crezi că poţi face tot ce îţi doreşti şi că nimic nu te poate opri.

2. Am nevoie de… pentru a putea să…

Chiar aşa? Chiar ai nevoie să se întâmple cutare sau cutare lucru înainte ca tu să poţi face ce îţi doreşti? Ai nevoie de bani pentru a fi fericită? Ai nevoie de un job şi de o mărire de salariu înainte de a găsi un partener şi de a întemeia o familie? Ai nevoie de mobilă înainte de a organiza o petrecere de casă nouă?

Ai nevoie de mai mulţi prieteni pentru a te simţi iubită sau de o casă, maşină şi haine de firmă pentru a simţi într-adevăr că ai succes? Serios? Pentru a reuşi, ai nevoie de linişte interioară, o minte şi o inimă deschisă. Restul sunt detalii.

Citeşte şi  Cum să ai încredere în instinctele tale pentru fericire garantată

3. Nu am dispoziţia necesară. Sunt lipsită de chef.

Nu este o stare de fapt, ci doar o dispoziţie de tranziţie. Eşti puternică şi poţi decide să îţi schimbi dispoziţia. Dacă vrei să ai chef, vei avea. Nimic mai simplu! Dacă nu, vei alege să te plângi de situaţie şi să nu schimbi nimic.

4. Sunt prea bătrână, prea obosită, prea… pentru a mă schimba.

Vârsta este o stare de spirit şi mulţi dintre cei care folosesc această scuză sunt prea tineri pentru a înţelege cu adevărat sensul acestor cuvinte. Însă gândul că eşti prea bătrân nu face decât să îţi răpească energia şi să îţi diminueze productivitatea, îmbătrânindu-te, cel puţin aparent, prematur.

Aşa că data viitoare când gândeşti această minciună, reformuleaz-o. Spune, în schimb: „Mă aflu la vârsta potrivită, în momentul şi locul potrivit pentru a face această schimbare.”

Citeşte şi  Patru strategii salvatoare să-ţi iubeşti viaţa

5. Ţie ţi-e uşor să spui asta.

Evident că e mai uşor de zis decât de făcut, pentru că acţiunea necesită efort. Chiar vrei să pocneşti din degete şi să obţii tot ce îţi doreşti? Atunci probabil că nu te afli în universul potrivit. Scoate-ţi din minte această minciună şi înlocuieşte-o cu convingerea că orice e posibil dacă eşti dispus să depui efort în acel sens.

Citește mai mult pe feminis.ro.