Oamenii lui Ciuhodaru: Directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Vasile Cepoi, a declarat, miercuri, că a fost chemat în Capitală pentru a i se propune funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Ministerul are deja doi secretari de stat în funcţie, dar se ia în calcul crearea unui al treilea post, care să fie ocupat de Cepoi.

RomaniaTV.net
11 ian. 2012, 12:34
Oamenii lui Ciuhodaru: Directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii

Deputatul UNPR, doctorul Tudor Ciuhodaru, a venit la Guvern şi i-a prezentat premierului Emil Boc pe medicii Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi ca făcând parte din echipa care va lucra la legea privind sănătatea şi serviciile de urgenţă, precizând că posturile lor vor fi stabilite de primul-ministru.

Întrebat la sfârşitul discuţiei cu şeful Guvernului dacă a prezentat propuneri pentru înlocuirea lui Raed Arafat, Ciuhodaru a răspuns că i-a prezentat pe cei doi medici, posturile pe care le vor ocupa aceştia urmând să fie stabilite de către premier.

„Am vorbit de profesioniştii pe care-i aduc în echipa care va lucra la noua lege, am prezentat oamenii pe care-i vreau la Ministerul Sănătăţii în domeniul legislaţiei,să facem ca această lege să funcţioneze”, a spus Ciuhodaru, proaspăt numit consilier onorific la Ministerul Sănătăţii pe probleme de urgenţă.

Vasile Cepoi a precizat pentru Mediafax că a avut în cursul dimineţii o întâlnire la Palatul Cotroceni, în care i s-a propus funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

„Nu am luat încă o decizie, mai sunt unele aspecte de discutat”, a spus Vasile Cepoi.

În prezent, ambele posturi de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii sunt ocupate, de către profesorul Adrian Streinu-Cercel şi Cristian Irimie.

Ar putea fi însă creat un al treilea post de secretar de stat, acesta urmând să se ocupe de promovarea noii legi a sănătăţii. Postul i-ar reveni lui Vasile Cepoi, dacă acesta va accepta să facă parte din noua echipă.

Anterior, surse din PDL au declarat pentru MEDIAFAX că şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, Vasile Cepoi, ar urma să fie numit secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, el având o întâlnire la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu.

Potrivit surselor citate, Vasile Cepoi a fost, miercuri dimineaţă, la Cotroceni, unde s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu. Cepoi a fost însoţit de Tudor Ciuhodaru.