Oamenii străzii din Buzău sunt cazaţi la liceu în timp ce adăpostul este închis

Un centru de urgenţă din Buzău, unde ar trebui cazaţi oameni nevoiaşi când sunt temperaturi extreme stă cu lacătul pe uşă, deşi este complet utilat. Investiţia a costat peste un milion de lei.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 07:38
Oamenii străzii din Buzău sunt cazaţi la liceu în timp ce adăpostul este închis

Centrul de urgenţă pentru persoane fără adăpost din Buzău este închis pentru că Ministerul Administraţiilor şi Internelor nu a aprobat organigrama, informează România TV.

Adică, centrul nu are angajaţi, în schimb are director. Astfel, oamenii străzii au fost înghesuiţi în internatul liceului cu profil sportiv din oraş, împreună cu elevii. Centrul, care ar fi trebuit să adăpstească 25 de persoane fără adăpost, este închis de mai bine de şase luni. „Avem duşuri, băi, toate condiţiile, am obţinut toate avizele necesare. Aviz de mediu, sanitar, Isu, precum şi protecţia muncii”, spune Marius Lungu, directorul adăpostului.

Răspunsul din partea autorităţilor se lasă aşteptat. „Pentru autorizarea unor astfel de aşezăminte trebuie să existe un asistent social. Fără acesta, conform legii nu poate fi autorizat”, a spus viceprimarul oraşului Marcel Ciolacu. În noul adăpost s-ar putea asigura cazare şi masă pentru 25 de oameni, timp de 30 de zile. Costurile pentru funcţionarea lunară a adăpostului sunt estimate între 40 şi 45 de mii de lei.