Oamenii trebuie să renunțe la carne! Un ONG aruncă bomba: ”Alimentele de origine animală dăunează sănătății noastre”

Oamenii trebuie să renunțe la carne cât mai curând! Este semnalul de alarmă pe care ONG-ul american Compassion in World Farming (CIWF) l-a tras în aprilie 2023 în SUA, unde carnea este omniprezentă în alimentația zilnică a cetățenilor.

13 feb. 2024, 16:43
Oamenii trebuie să renunțe la carne! Un ONG aruncă bomba: ”Alimentele de origine animală dăunează sănătății noastre”
Oamenii trebuie să renunțe la carne!

Oamenii trebuie să renunțe la carne! Potrivit unui raport al experților din cadrul CIWF, americanii trebuie să își reducă consumul de carne cu 82%.

Citește și Ţara europeană care pregăteşte introducerea taxei pe carne. Cu cât vor creşte preţurile şi cine va suporta scumpirea

Oamenii trebuie să renunțe la carne!

Se știe că americanii sunt mari consumatori de carne, iar acest lucru se poate observa în rețetele lor tradiționale și nu numai. Statisticile arată că 81% dintre americani consumă carne cel puțin o dată pe săptămână. Mai mult, 40% dintre cetățeni nu asociază acest consum haotic cu problemele de mediu.

Specialiștii consideră că dacă americanii ar reduce consumul de carne cu 82%, această rată ar fi eficientă în lupta împotriva încălzirii globale pe baza programului EAT-lancet care a dezvoltat o dietă standard, în teorie, la fel de bună pentru organism, cât și pentru planetă.

Cu toate acestea, la nivel mondial, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) nu sunt foarte optimiste. Asta pentru că perspectivele lor agricole 2021-2030 arată că consumul de carne este de așteptat să crească cu 14% până în 2030 și va necesita o creștere cu 4% a terenurilor agricole.

Se pare că jumătate din această creștere se datorează unei creșteri a consumului de carne de pasăre și nu de vită, așa cum se așteptau reprezentanții CIWF.

„În cele mai bogate țări, ne hrănim literalmente până la dispariție. Apetitul nostru nesățios pentru carne ieftină și alte alimente de origine animală dăunează sănătății noastre, provocând cruzime imensă față de animale și ucide planeta noastră”, a declarat Philip Lymbery, șeful ONG-ului CIWF, într-un comunicat publicat în noiembrie 2023.

Însă, Statele Unite ale Americii nu sunt singurele preocupate de necesitatea reducerii drastice a consumului de carne în rândul populației. De exemplu, autoritățile din Australia (80%), Argentina (80%) și Israelul (78%) și-au arătat interesul asupra eradicării acestui fenomen care pare să ia amploare.

Totodată, ONG-ul CIWF a estimat ratele necesare de reducere a consumului de pește, ouă și produse lactate. Pentru aceste trei tipuri de mărfuri, țările aflate în fruntea listei sunt Islanda (reducere ideală de 77%), Mexic (76%) și Finlanda (74%).

Citește și Carnea de pui, în topul preferințelor românilor. Este prezentă pe mese în mai multe zile din săptămână, mai mult decât cea de porc sau vită