Oana Ioniță a ajuns de două ori pe masa de operație! „Bebelușa” are genunchiul drept distrus: „M-am blocat energetic. Știi cum e cu karma, eu cred foarte mult în asta”

Oana Ioniță este în pragul disperării după ce, în decurs de șase luni, a fost nevoită să se opereze de două ori la același genunchi. Bebelușa crede că la mijloc este vorba și de o problemă de natură karmică și energetică, motiv pentru care este de părere că trebuie să facă recuperare și pe plan mental.

02 mart. 2023, 16:43
Oana Ioniță a ajuns de două ori pe masa de operație! „Bebelușa” are genunchiul drept distrus: „M-am blocat energetic. Știi cum e cu karma, eu cred foarte mult în asta”

În decurs de doar șase luni, coregrafa Oana Ioniță a suferit două operații la același genunchi. Aceasta a fost nevoită să ajungă la bisturiu în urma unei accidentări, după ce în luna septembrie a anului trecut a mai ajuns pe mâna doctorilor din cauza unei rupturi de menisc. Și acum artista s-a confruntat cu exact aceeași problemă.

Citește și: Anamaria Prodan și Reghe, față în față. Vești proaste pentru impresară

„Prima operație a fost din cauza unei  căderi conștiente pe care eu am avut-o pe genunchi și din cauza multor ani de dans și de eroziune, să spun așa. Meniscul s-a franjurat pe alocuri și a devenit, din cauza lipsei de colagen, a vârstei, și a mai multor factori, ușor mai firav. Evident că au fost mai multe leziuni în decursul anilor și acum s-au acutizat. Iar acele căderi pe care le-am făcut eu pe genunchi, pentru că în ultimul timp am predat foarte mult dans contemporan, de multe ori fără genunchiere, fără protecție, dorind să mă simt ca la 20 de ani, s-au agravat cumva microfisurile pe care le-am avut eu pe menisc”, a declarat coregrafa pentru Click.

Aceasta a avut o perioadă de recuperare extrem de dificilă, pe parcursul căreia a fost nevoită să se deplaseze numai cu ajutorul cârjelor. Din păcate, ghinionul s-a țintul scai de Oana Ioniță, care recent a alunecat pe zăpadă și ceasul rău a făcut să cadă pe același genunchi.

”Am alunecat lângă mașină, pe zăpadă, abia începuse să ningă. Am alergat și am căzut foarte foarte rău pe piciorul operat pentru că el nu  avea același tonus ca celălalt, să se poată salva. Și am căzut foarte rău pe piciorul operat și atunci meniscul meu s-a rupt până în capăt. Dacă încercam să mai salvez ceva la el sau să recuperez cumva de la prima operație, acum s-a rupt până în capăt și verdictul medicilor a fost clar, din nou artroscopie, de data asta cu sutură. La operație am avut parte de 3 suturi și de 3 ancore, așa se numesc, care au fost prinse de menisc, ca el  să reziste”, a mai spus Oana Ioniță.

Oana Ioniță crede în karma

Acum, coregrafa se află din nou în proces de recuperare. Aceasta afirmă că de această dată merge mult mai bine decât prima oară. Artista este motivată să revină cât de repede posibil în sala de dans. Oana Ioniță a povestit că în cei 41 de ani nu a avut niciodată accidente sau intervenții chirurgicale, nici de natură musculară, nici de natură aarticulară. Aceasta spune că este de părere că trebuie să își găsească echilibrul și pe plan mental și energetic, deoarece crede că a fost vorba și de o problemă de natură karmică în această întâmplare.

”Îmi doresc foarte mult să revin mai repede în sala de  dans, fără să mai fac de data asta o altă prostie. Dar acum știi cum e cu karma, eu cred foarte mult  în asta. Dacă e să fie, este să fie și se poate întâmpla și mai rău dar încerc să îmi egalizez energiile karmice, energiile spirituale și să privesc cu  dreptul, pentru că dreptul mi-a fost afectat și cred că din cauza faptului că nu mai pot înainta, dintr-o anumită perspectivă și punct de vedere am rămas cumva în spate, m-am blocat  energetic și asta este o altă explicație în afară de prostia pe care am făcut-o. (…) Acuma, în 6 luni am avut parte de două, legate, una după alta, ceea ce, fără să vrei, te duce cu gândul la diverse lucruri și da, poate dacă sunt superstițioasă, pot fi multe explicații în direcția asta, dar mă refer la partea energetică și la partea sufletească și de ce aș putea eu să rezolv cu bine pentru a merge mai departe înainte.  Prima este să o rezolv la nivel fizic și a doua, la nivel mental. Și ușor, ușor, cu exerciții, cu meditații, cu liniște, cu iubire, lucrurile cred că se rezolvă ușor-ușor”, a mai spus coregrafa.

Citește și: Catrinel Menghia, petrecere pe cinste pentru fetița ei. Micuța Caroline a împlinit patru ani: „Cel mai drăguț monstru din lume”