Oana Lis dezvăluie traumele teribile care i-au marcat copilăria: „Eram mică şi mi-era tare foame. Tata ţinea mâncarea ascunsă şi îmi spunea că doar el are dreptul să mănânce, că el munceşte”

Vacanţa pe malul mării a fost pentru Oana Lis un declanşator al celor mai urâte amintiri din copilărie. Oanei i s-au reactivat amintiri din perioada în care tatăl ei era încarcerat la Poarta Albă din pricina unei tentative de omor.

13 iul. 2022, 17:32

Aflată la malul mării într-o vacanţă bine-meritată, Oana Lis şi-a dat frâu liber emoţiilor și a rememorat coşmarul prin care a trecut în copilărie, în Mangalia. Soţia fostului primar a retrăit cu durere acele clipe cumplite în care nu înţelegea de ce trebuie să treacă prin aşa ceva.

Oana Lis, dezvăluiri teribile din copilăria ei plină de traume

Nu rezist să nu scriu nimic despre asta. Sunt cea mai mândră de mine când vin pe litoral și acum reușesc să mă simt bine aici fără să mă mai facă amintirea trecutului sa sufăr. Sunt născută în Constanța și am stat câțiva ani aici cu cei care mi-au dat naștere aici în Mangalia (nu pot să le zic părinți). El, alcoolic și pușcăriaș (7 ani făcuți pentru tentativă de omor), ea, bolnavă spre final și dominată și manipulată de el, în numele iubirii (l-a așteptat în toți acești ani și îi ducea pachete la pușcărie la Poarta Albă, dar pe la mine nu trecea… să mă vadă măcar… că eram la țară atunci…).

Citeste si Dezvăluirea şocantă făcută de Oana Lis. A aflat că are un frate vitreg: „Am refuzat să comunic cu el din această cauză”

Mă întorc cam cum m-aș întoarce la ospiciu sau, mai rău, în locul unde am locuit. Dar acum sunt detașată și pot să vorbesc liber despre asta, la o înghețată. Da, acum pot să mi-o permit să mi-o cumpăr. Atunci, am avut o perioadă în care mă țineau nemâncată. Oare de ce sunt grăsuță acu și mă abțin cu greu la mâncare?….Una din amintiri e că eram mică, singură acasă și mi-era tare foame. Şi aveam produse că tata era bucătar, dar erau puse în dulapul de sus că doar el avea voie să mănânce din ele că el muncește… asa ne zicea.

Și am găsit să mi fac niște cartofi prăjiți și cum mâncam eu, dau de ceva ciudat… era un mare păianjen în uleiul prăjit. Am dat ce am găsit la o parte și am mâncat în continuare. Piciorușele alea de păianjen pe cartofi le simt și acum. Trecutul nu-l mai poți schimba, dar nici nu-l poți uita și băga sub un preș. Poți încerca, dar nu e sănătos. Sănătos e să conștientizezi asta, să discuți, să ventilezi se zice, să faci terapie. Altfel, corpul începe să somatizeze sub formă de atacuri de panică, anxietate și boli clinice somatice, ca la un sindrom post-traumatic. Până nu scoți acea tensiune acumulată în tine, nu te simți eliberat. Azi ma simt eliberată, nu a fost vina mea, sunt recunoscătoare că sunt aici și acum, liberă„, a spus Oana Lis.

Citeste si Oana Lis, dezvăluiri tulburătoare despre perioada în care s-a luptat cu depresia: „Nu poţi salva pe cineva dându-i două sfaturi”