Oana Matache suferă de o boală incurabilă. Delia o susține din umbră pe sora ei

Oana Matache a ajuns în atenția publicului în ultimul timp din cauza relației cu Radu Siffredi, dar puțini știu că aceasta suferă de o boală incurabilă.

29 mart. 2023, 13:43
Oana Matache suferă de o boală incurabilă. Delia o susține din umbră pe sora ei
Oana Matache suferă de o boală incurabilă

Oana Matache a descoperit încă din copilărie că suferă de o boală care nu poate fi tratată, problema sa fiind una destul de gravă și de neplăcută.

„Acum mulți ani, undeva prin adolescență, descopeream că am o mică leziune roșie pe braț, care se numește psoriazis. De atunci am făcut schimbări majore în viața mea și în rutină mea de îngrijire a pielii”, spunea Oana Matache, pe Instagram.

Sora ei, Delia, a fost mereu alături de ea și a ajutat-o să lupte cu boala. După ce a fost diagnosticată cu psoriazis, în 2012, artista a lansat piesa „Ia-mă de mână”, la îndemnul Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APPA). Aceasta declara la acea vreme că a fost inspirată de marginalizarea constantă a pacienților care suferă e astfel de boli, potrivit cancan.ro.

Citește și: Lovitură dură pentru Oana Matache. Secretul a ieșit la iveală: „Cine nu are probleme?!”

„Am o prietenă care se confruntă cu această boală şi ştiu cu ce probleme se confruntă. Nu puţine sunt situaţiile de viaţă când este marginalizată sau chiar exclusă de ceilalţi, ceea ce sunt convinsă că li se întâmplă şi altor persoane cu psoriazis. Prin această melodie, vreau să transmit tuturor mesajul că sunt alături de ei şi îi îndemn să fie optimişti”, spunea vedeta, încercând să protejeze identitatea surorii sale.

Delia a fost la fel de discretă și atunci când Oana Matache a fost prinsă în mijlocul scandalului referitor la relația dintre ea și Radu Siffredi.

„Bine, toată lumea e bine.  Nu gestionez, n-am treabă, nu vreau să mă pronunț în niciun fel. Sunt chestii care ne privesc. Înțeleg că pentru oamenii care mănâncă semințe și se uită la telenovele e un soi de hrană spirituală, vedeți-vă de ale voastre că oamenii își văd de ale lor. E simplă treaba. N-am ce să adaug. Vorbesc mereu cu toată lumea.

Citește și: Decizie radicală luată de Oana Matache şi Radu Siffredi. Sora Deliei a făcut anunţul despre iubit

Toată lumea e bine, sănătoasă. Vorbesc cu toată lumea (n.r. vorbește cu Radu Siffredi). Tu crezi că suntem într-un scandal monstru? Eu cred că oamenii, adică dacă te duce mintea și vezi dincolo de spartul semințelor și urmăritul telenovelelor, înțeleg exact mecanismul din spate și ce se întâmplă acolo. Dacă vrei să înțelegi, înțelegi, te duce mintea, da, dacă nu, nu-ți trebuie traducere și nici mură-n gură. Eu spun că nu vreau să vorbesc în numele lor.

Nu vorbesc nici în numele mamei mele, nu vorbesc nici în numele lor, nu vorbesc în numele nimănui. Doar că nu este nicio dramă, așa cum transpare și cum se vede și cum se încearcă a fi pusă. Sunt OK cu toată lumea, să fie pace, să fie liniște, să fie calmitate, să fie dragoste în lume”, a declarat Delia.