Oana Niculescu Mizil poartă discuţii cu toate partidele în afară de PSD şi PNL

Deputatul Oana Niculescu Mizil şi-a anunţat, marţi, în plenul Camerei, demisia din grupul PSD, ea precizând că poartă discuţii cu toate partidele în afara PSD şi PNL şi că va decide în câteva zile ce ofertă va accepta, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 12:50
Oana Niculescu Mizil poartă discuţii cu toate partidele în afară de PSD şi PNL

„Am văzut că au apărut mai multe informaţii. Eu hotărârea am anunţat-o de a-mi da demisia din grupul parlamentar PSD şi azi de altfel mi-am anunţat şi demsia în plen. În momentul acesta, am primit oferte de la toate partidele, dar decizia o voi anunţa în scurt timp, în cazul în care mă voi îndrepta către un partid sau altul”, a spus Mizil.

Ea a arătat că este exclus să candideze la Primăria Sectorul 5, iar Marian Vanghelie la Primăria Generală.

„Mă voi îndrepta către Călăraşi, voi lua decizia dacă voi candida acolo la Consiliul Judeţean”, a spus Mizil.

Ea a precizat că poartă discuţii cu mai multe partide în afara celor din USL.

„În momentul acesta port duscuţii cu toate celelalte partide în afara celor două din USL. Nu sunt hotărâtă să mă îndrept către niciun alt partid, nici PPDD, nici UNPR, dar port discuţii cu toate aceste partide”, a spus Oana Niculescu Mizil.

Deputatul a ţinut să-i mulţumească preşedintelui UNPR, Marian Sârbu, pentru oferta făcută.

„Marian Sârbu este de stânga, un politician foarte bun şi îi mulţumesc pentru vorbele frumoase şi încredere. În câteva zile iau o decizie”, a precizat Mizil.

Ea a spus că va rămâne în continuare deputat.

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat, luni, că UNPR ar primi-o „cu entuziasm” în partid pe Oana Niculescu Mizil, proaspăt demisionară din PSD, dacă aceasta ar dori să vină în această formaţiune politică.

„Oana Mizil este o activistă politică de stânga care a făcut performanţă. Nu ar fi rău pentru noi dacă ar veni, am primi-o cu entuziasm”, a răspuns Sârbu, întrebat dacă UNPR poartă negicieri cu Mizil pentru intrarea deputatului în acest partid.

Deputatul Oana Niculescu-Mizil a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că demisonează din PSD, ea susţinând că judeţul Călăraşi – unde a fost preşedinte al organizaţiei PSD, dar BPN a luat decizia de înlocuire a sa din funcţie – „a fost vândut la propriu” PNL de către PSD.

„Eu consider că, pur şi simplu, am fost mazilită şi nici asta nu ar fi fost important dacă sacrificiul carierei mele politice s-ar fi făcut pentru binele călărăşenilor, dar consider că judeţul Călăraşi a fost vândut la propriu de PSD PNL, în defavoarea intereselor călărăşenilor şi ale membrilor PSD”, a arătat deputatul.

Oana Niculescu Mizil a mai declarat că nu s-a consultat cu Marian Vanghelie înainte de a decide să-şi dea demisia din PSD, dar că acesta este alături de ea.

Şi deputatul Aura Vasile, o apropiată a lui Marian Vanghelie, s-a înscris recent în UNPR.

Biroul Permanent al PSD a decis, luni, să adopte o recomandare către Comitetul Executiv, de înlocuire a Oanei Mizil de la conducerea PSD Călăraşi.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că decizia demiterii liderului organizaţiei de Călăraşi, Oana Mizil, votată în BPN, va fi ratificată de CNEx, el arătând că nu are nimic să-i reproşeze acesteia şi că această decizie nu trebuie discutată cu Marian Vanghelie.

Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie declarat, miercuri, că va purta cu liderul social-democrat Victor Ponta „toate discuţiile” referitoare la demiterea Oanei Mizil din funcţia de şef al organizaţiei de Călăraşi, el arătând că nu cunoaşte motivele pentru care aceasta a fost demisă.