Oana Schmidt Hăineală este noul şef al CSM

Publicat: Vineri, 04 Ianuarie 2013 15:47 // Actualizat: Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013 10:17 // Sursa: RTV.net

Oana Schmidt Hăineală a fost aleasă, vineri, în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ea fiind până în prezent vicepreşedinte al instituţiei.

Foto: Mediafax

Până acum vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Oana Schmidt Hăineală l-a avut drept contracandidat la şefia CSM pe judecătorul Mircea Aron.

În perioada 15 iulie 2010 - 6 ianuarie 2011, Hăineală a ocupat funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, cu grad de profesional de parchet de pe lângă curtea de apel, iar din februarie până în iulie 2010 a fost consilier al preşedintelui Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor:

Hăineală a mai ocupat şi funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al viceprim-ministrului, ministrul Administraţiei şi Internelor, în perioada mai 2009 - februarie 2010, şi a fost director al Direcţiei pentru Relaţia cu Ministerul Public şi de prevenire a criminalităţii şi a corupţiei din Ministerul Justiţiei.

Din august 2004 până în mai 2008, Oana Andrea Schmidt Hăineală a ocupat funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, anterior fiind procuror şef al Biroului de anchete speciale magistraţi şi poliţişti Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror în cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

În proiectul privind principalele obiective ce vor fi urmărite în calitate de preşedinte al CSM, Oana Schmidt Hăineală arată că urmăreşte o serie de obiective majore, din perspectiva prerogativelor conferite de lege preşedintelui şi vicepreşedintelui Consiliului, în consonanţă cu cele surprinse în concluziile şi recomandările Rapoartelor tehnice realizate la nivelul Băncii Mondiale, Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, respectiv de Comisia de la Veneţia.

"Prezentul proiect se fundamentează pe ideea implementării celor mai bune practici recomandate de experţii europeni şi internaţionali. Consider că la acest moment nu suntem, din niciun punct de vedere, în postura de a inventa soluţii minune. Ceea ce avem de făcut este să aplicăm principiile cu bună credinţă, curaj şi în considerarea interesului naţional al României. Pentru acest motiv, viziunea managerială avansată pleacă de la realităţile obiective ale sistemului judiciar roman şi de la menţiunile reţinute în variile Rapoarte realizate de partenerii instituţionali externi", arată Schmidt Hăineală în document.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 22:15
Votează email 0 email
...Rapoarte realizate de partenerii instituţionali externi”, arată Schmidt Hăineală în document. Citeste mai multe stiri pe RTV.NET


STIRI SIMILARE...
04 ian 22:51
Răspunde | Votează email -2 email
dan
Sub Alina Ghica, Oana Andrea Schmit-Haineala..... Justitia A INCEPUT sa functioneze CORECT !!! Sa lasam... emotiile viscerale !
04 ian 17:22
Răspunde | Votează email 0 email
Descurajatul
La fel de basisita si de sluta ca si Macovei! Si inca ceva: cu ce drept mai apare basescu in fata oamenilor, a presei? Cum indrazneste el sa vorbeasca despre orice institutie intr-o tara care l-a demis? De ce, dumneavoastra presa ii faceti campanie? Lui si madamei Udrea, asa cum ati facut de revelion? Chiar nu avem nicio sansa sa scapam de jogodii, de nemernici asa cu spunea si Sergiu Nicolaescu? Pentru ce trebuie acest popor sa-l suporte pe acel calau pe care la demis legal si democratic? Pentru ce ii faceti campanie? Nu vedeti ca sa infige iar intr-un scaun ce nu ii mai apartine? Nu vedceti ca va ataca iar? Nu vedeti cum isi pune iar oamenii acolo unde nu le este locul? Promoveaza iar incompetenta si oameni docili lui!!! Afara cu nemernicii care ne-au nenorocit tara! Pe cati bani luati de la noi o vom plati si pe sluta sta ca sa-si bata joc de popor, de tara?slu
04 ian 16:00
Votează email -2 email
...Rapoarte realizate de partenerii instituţionali externi”, arată Schmidt Hăineală în document. Citeste mai multe stiri pe RTV.NET ...
1
EUR
4.8747
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H