Oana Zăvoranu, scandal cu justiția română pe apartamentul pierdut. Qerida a fost „vrăjită” de ghicitoarele Melissa și Vanessa să își vândă bunurile

Oana Zăvoranu încearcă din răsputeri să își recupereze un apartament din Sectorul 1 pe care, în 2011, l-a vândut pe un preț infim la sfaturile ghicitoarelor Melissa și Vanessa. Qerida a apelat atunci la serviciile celor două pentru a scăpa de așa-zisele farmece care fuseseră făcute asupra ei.

08 feb. 2024, 08:56
Oana Zăvoranu, scandal cu justiția română pe apartamentul pierdut. Qerida a fost „vrăjită” de ghicitoarele Melissa și Vanessa să își vândă bunurile
Oana Zăvoranu

Oana Zăvoranu se judecă pe rolul Înaltei Curți în încercarea de a-și lua înapoi un apartament situat în sectorul 1 al Capitalei, pe care l-a vândut pe un preț de nimic la sfaturile vrăjitoarelor Melissa și Vanessa. Imobilul a fost revândut de către un apropiat al vrăjitoarelor, Sava Craiff Buzea, unui cumpărător de bună credință, așa că actrița a pierdut și pe fond și în apel, însă acum a făcut recurs la instanța supremă.

Citește și: Oana Zăvoranu, declarații incendiare după ce a ajuns în fața judecătorilor pentru șantaj: „Nu am nicio speranță”

Oana Zăvoranu, scandal cu justiția română pe apartamentul vândut

În anul 2012, un adevărat scandal, în care Oana Zăvoranu a fost victimă, s-a soldat cu arestarea vrăjitoarelor Melissa și Vanessa, dar și cu reținerea procurorului de caz, Maximilian Bălășescu, pentru luare de mită. Cele două vrăjitoare au convins-o pe Qeridă că singura cale de a scăpa de „farmecele” pe care mama ei, Mărioara Zăvoreanu, i le-ar fi făcut, dar și să treacă peste despărțirea de Pepe, este să își vândă toate bunurile.

Pe lângă apartamentul din Sectorul 1, printre bunurile de valoare vândute s-a aflat și o mașină de lux, marca Porsche, despre care vrăjitoarele i-au spus că e blestemat.

În cazul părţii vătămate (Zăvoranu Ioana – n.r.), aceasta a fost determinată de către inculpaţi să încheie mai multe contracte de vânzare a unor bunuri mobile şi imobile sau contracte de împrumut cu garanţie imobiliară, la un preţ subevaluat în raport cu valoarea de piaţă a acestora, în realitate regăsindu-ne, de fapt, în faţa unei activităţi de cămătărie disimulată. Mai mult decât atât, în perioada februarie – septembrie 2011, partea vătămată a fost deposedată de o serie de bunuri mobile şi imobile şi mai multe sume de bani şi ulterior, şantajată şi ameninţată de către inculpaţi în condiţiile în care aceştia se cunoşteau între ei, iar unii erau în relaţii apropiate de rudenie”, rețineau procurorii în rechizitoriu.

În anul 2016, vrăjitoarele Melissa și Vanessa au fost condamnate la câte 3 ani de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune. Totuși, cel care a fost cel ami afectat de tot scandalul a fost chiar procurorul de caz, Maximilian Bălășescu, prins că a luat mită pentru a închide dosarul. După condamnarea celor două vrăjitoare, Oana Zăvoranu a deschis mai multe procese în civil pentru recuperarea apartamentului vândut printr-o înșelătorie, însă nu a avut succes.

Tribunalul București i-a respins acțiunea pe fond în 26.10.2018, soluție menținută și la Curtea de Apel București pe 28.05.2021. Recursul Oanei Zăvoranu va fi judecat pe 08.02.2024 la Înalta Curte, care va pronunța soluția definitivă.

Prin monitorizarea presei, vrăjitoarele Vanessa și Melissa identificau persoane publice cu bani care aveau diverse probleme, în general în conflict cu alte persoane publice, și le creau acestora falsa reprezentare că problemele au fost generate de practicile oculte. Odată ajunse în legătură cu aceste persoane publice, vrăjitoarele cereau, la început, tot felul de bunuri sau obiecte personale, printre care îmbrăcăminte, păuși, piroane, cuțite, iconițe și altele.

După un timp, acestea începeau să ceară obiecte tot mai valoroase, ca bijuterii și autoturisme, dar și sume de bani considerabile. Potrivit procurorilor, Oana Zăvoranu a fost convinsă de vrăjitoare să încheie mai multe contracte de vânzare a unor bunuri mobile și imobile sau contracte de împrumut cu garanție imobiliară la un preț subevaluat în raport cu valoarea de piață, această activitate fiind, de fapt, cămătărie disimulată.

În timpul procesului, Oana Zăvoranu a declarat că le-a dat vrăjitoarelor Melissa și Vanessa mari sume de bani și un autoturism de lux pentru a o scăpa de presupusele farmece.

Ea le-a spus judecătorilor că, fiind deprimată în urma despărțirii de Pepe, a fost contactată de vrăjitoarea Vanessa, care i-a spus că vrea să o ajute să iasă din depresie. Inițial, Oana Zăvoranu ar fi refuzat, însă a acceptat apoi să o viziteze pe vrăjitoare, care i-ar fi ghicit că are farmece făcute de mama ei, Mărioara Zăvoranu.

Citește și: „M-a furat şi a crăpat ca un câine!” Oana Zăvoranu îl demolează pe miliardarul Dan Petrescu, mort în tragedia aviatică din 2021