Obama: SUA, „mai puternice” şi „mai în siguranţă” după atentatele din 11 septembrie

Preşedintele Barack Obama a afirmat marţi că Statele Unite sunt "mai puternice" şi "mai în siguranţă", marcând, la Pentagon, a 11-a aniversare a atentatelor din 11 septembrie.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 20:06
Obama: SUA, „mai puternice” şi „mai în siguranţă” după atentatele din 11 septembrie

„Oricare ar fi numărul anilor care trec, oricare ar fi numărul dăţilor în care ne vom revedea la aceste locuri sacre, să ştiţi, voi nu veţi niciodată singuri”, a afirmat Obama în faţa familiilor victimelor atacului împotriva cartierului general al forţelor armate americane, la sud de Washington.

„Prin sacrificiul lor, ne-au ajutat să facem din Statele Unite ceea ce sunt astăzi, nişte State Unite care au rezultat mult mai puternice” tragediei, potrivit lui.

Preşedintele american a asigurat că ţara sa a „provocat o lovitură devastatoare” pentru Al-Qaida, „iar Osama ben Laden nu ne va mai ameninţa niciodată”, a adăugat Obama, care a dat ordinul misiunii de comando americane în timpul căreia fondatorul reţelei extremiste a fost ucis, la începutul lui mai 2011 în Pakistan.

„Ţara noastră este mai în siguranţă şi cetăţenii noştri recapătă superioritatea”, a asigurat Obama, care, înainte de a se duce la Pentagon, a ţinut un moment de reculegere în afara Casei Albe la momentul exact în care primul avion deturnat a lovit World Trade Center pe 11 septembrie 2001.

Preşedintele a asigurat că „niciun eveniment nu poate distruge ceea ce suntem. Niciun act de terorism nu poate schimba ceea în ce credem (…) Când cărţile de istorie vor fi scrise, ceea ce va rămâne din 11 septembrie nu va fi nici ura, nici divizarea, dar o lume mai sigură, o ţară mai puternică şi nişte oameni mai uniţi decât mai înainte”.


loading...
Partenerii noștri