Obama a încălcat protocolul de securitate cu un GEST BANAL, pe care tu îl faci ZILNIC

Preşedintele american Barack Obama a încălcat regulile stricte ale protocolului de securitate de la Casa Albă, după ce a mers pe jos până la cafeneaua din apropiere ca să-şi ia o cafea, au dezvăluit luni jurnalişti acreditaţi la Casa Albă, informează agenţia de presă Ria Novosti, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
10 iun. 2014, 07:40
Obama a încălcat protocolul de securitate cu un GEST BANAL, pe care tu îl faci ZILNIC

Obama, însoţit de şeful administraţiei sale, Denis McDonough, a ieşit pe porţile Casei Albe şi s-a dus pe jos, ca un muritor de rând, pe Pennsylvania Avenue până la o cafenea din apropiere.

După aproximativ opt minute, Obama a ieşit din cafenea cu un pahar de carton în mână, iar McDonough cu câte unul în fiecare mână.

Atât preşedintele, cât şi şeful administraţiei sale au ales băuturi calde, în pofida temperaturilor de 30 de grade Celsius de la Washington, dar pentru ce varietate de cafea au optat ei, nu se ştie.

Liderul de la Casa Albă era îmbrăcat doar în cămaşă, cu mânecile suflecate, fără sacou. În drum spre cafenea, el a dat mâna cu trecători, cu care s-a salutat. El a fost totuşi însoţit de către gărzile sale de securitate.

Conform tradiţiei, preşedintele SUA trăieşte şi lucrează la Casa Albă pe timpul exercitării mandatului. Liderii americani sunt protejaţi cu stricteţe împotriva unor posibile atacuri şi, de obicei, ei părăsesc Casa Albă doar la bordul unor vehicule blindate sau elicoptere.