Obama a numit un coordonator pentru organizarea măsurilor de combatere a virusului Ebola

Preşedintele american Barack Obama a numit vineri un coordonator pentru organizarea ripostei guvernului faţă de virusul Ebola, au anunţat responsabili de la Casa Albă citaţi de Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

17 oct. 2014, 16:16
Obama a numit un coordonator pentru organizarea măsurilor de combatere a virusului Ebola

Preşedintele SUA a numit un coordonator pentru organizarea ripostei la virusul Ebola. Este vorba de Ron Klain, avocat care a lucrat cu mai multe administraţii democrate. Rolul său va fi de a asigura că ‘sunt coordonate eforturile de a-i proteja pe americani prin depistarea, izolarea şi tratarea pacienţilor cu Ebola’, potrivit surselor citate.

Ideea înfiinţării unui post de aşa-zis ‘ţar’ pentru un răspuns mai coerent la evoluţia virusului era evocată de mai multe zile de media americane.

Citeşte şi EBOLA nu îl sperie pe Obama. Preşedintele SUA se opune închiderii graniţelor

Fost şef de cabinet al vicepreşedintelui Joe Biden, Ron Klain va coopera direct cu consiliera preşedintelui Obama pentru securitate internă, Lisa Monaco, şi cu consiliera pentru securitate naţională Susan Rice.

Citeşte şi Congresmeni americani cer suspendarea vizelor pentru cetăţenii ţărilor afectate de Ebola

Până în prezent, prezenţa virusului Ebola a fost confirmată la două infirmiere din SUA. Acestea lucrau la Texas Health Presbyterian Hospital din Dallas şi l-au îngrijit pe pacientul liberian Thomas Eric Duncan, care a decedat din cauza bolii la 8 octombrie.