Obama graţiază curcanii de Ziua Recunoştinţei – VIDEO

Americanii sărbătoresc astăzi Ziua Recunoştinţei, cu parade fastuoase, cadouri şi o cină deliciasă cu specialităţi din curcan. Intr-o ceremonie tradiţională, desfăşurată la Casa Albă, peşedintele Barack Obama a graţiat doi curcani care ar fi ajuns altfel la cuptor.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 07:49
Obama graţiază curcanii de Ziua Recunoştinţei – VIDEO

„Este una dintre cele mai bune zile din an pentru americani. E ziua în care mulţumim pentru ceea ce avem, ne bucurăm de mâncare bună şi de companie plăcută. Dar, este totodată o zi foarte proastă ca să fii curcan… „, a glumit Obama.

Ca să îndulcească puţin această zi amară pentru curcani, Obama a graţiat două păsări, pe nume Liberty şi Peace – adică… libertate şi pace, relatează Reuters.

„Unii dintre voi ştiu că, în ultima vreme, am luat câteva măsuri care nu necesitau aprobarea Congresului. Iată încă una. Abia aştept să graţiez aceşti curcani. Serios! Altfel ar ajunge în farfurie, alături de piure şi de umplutură”, a adăugat preşedintele SUA.

Mai mult chiar, cei doi curcani au trecut printr-un curs intensiv de relaţii cu presa. Ca să ştie cum să se comporte în faţa jurnaliştilor.

„Au trecut prin cea mai importantă parte a antrenamentului. Ei au învăţat să scoată sunete, fără a spune nimic concret”, a comentat şeful statului.

După ce a iertat curcanii de la Casa Albă, Barack Obama s-a apucat de…muncă voluntară. El şi-a luat familia şi s-a dus la o bancă de alimente din Washington unde a ajutat la distribuirea hranei către nevoiaşi.

Pregătirile pentru ziua recunoştinţei sunt pe ultima sută de metri şi la New York. Sute de curioşi au ieşit pe stradă ca să asiste la umfalrea baloanelor pentru celebra paradă din această seară.