Obama înăspreşte sancţiunile împtriva Phenianului

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a semnat joi legea, adoptată în urmă cu o săptămână de Congres, ce prevede noi sancțiuni contra Coreii de Nord, ca reacție la al patrulea test nuclear al Phenianului.

RomaniaTV.net
18 feb. 2016, 21:48
Obama înăspreşte sancţiunile împtriva Phenianului

O serie de sancțiuni internaționale și americane adoptate după trei teste nucleare anterioare, în 2006, 2009 și 2013, există deja contra Phenianului, amintește AFP.

Dar noul text, ca răspuns la testul nuclear din 6 ianuarie, înăsprește regimul de sancțiuni impuse de SUA, făcând obligatorii penalități ce erau până acum lăsate la discreția președintelui.

Aceste sancțiuni, care includ confiscarea activelor, interdicția de viză și refuzul contractelor publice americane, vizează orice persoană sau companie ce ajută regimul de la Phenian, mai ales în achiziționarea de materiale pentru fabricarea armelor de distrugere în masă, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Obama avertizează Coreea de Nord: SUA şi Japonia pregătesc „acţiuni puternice”

Deși toate entitățile ce oferă sprijin Coreii de Nord în aceste domenii pot fi sancționate, va fi probabil „dificil” să fie pedepsite companii chineze legate de Phenian, a recunoscut Bob Corker, președintele republican al Comisiei pentru afaceri externe din Senat.

„Scopul nu este de a pedepsi China”, a explicat el. „Dar dacă există entități ce ajută (regimul), și știm că există, ele vor fi pedepsite”, a asigurat el, cerând administrației Obama să fie inflexibilă.