Obama, mesaj cu trimitere la Putin: „Orice ne fac ei nouă, putem să le facem şi noi lor”

Barack Obama, preşedintele SUA, a declarat că l-a avertizat pe omologul său rus Vladimir Putin, la summitul din China din luna septembrie, că vor fi consecinţe grave dacă atacurile cibernetice nu încetează.

18 dec. 2016, 20:35
Obama, mesaj cu trimitere la Putin: „Orice ne fac ei nouă, putem să le facem şi noi lor”

Potrivit BBC, acest lucru presupune că preşedintele rus ştia despre atacurile hackerilor, Barack Obama precizând: „Nu se întâmplă mai nimic în Rusia fără ca Vladimir Putin să ştie”. Statele Unite au acuzat Rusia de implicare în campania electororala, pentru a se compromite procesul democratic în alegeri. Obama a promis un răspuns „proporţional” cu hacking-ul ce a vizat e-mailurile Partidului Democrat şi a făcut aceste declaraţii în timpul ultimei sale conferinţe de presă din aceast an.

„Orice ne fac ei nouă, putem să le facem şi noi lor”, a spus Barack Obama.

Deşi nu l-a nominalizat pe succesorul său, Donald Trump, Obama a declarat că sunt unii republicani care nu conştientizează gravitatea implicării Rusiei în alegerile din Stalele Unite.

Barack Obama şi-a exprimat nedumerirea în ceea ce-i priveşte pe susţinătorii GOP care îl aprobă pe Putin, declarând: „Ronald Reagan s-ar răsuci în mormânt”.