OBAMA, pus pe glume: „Nu mai sunt tânărul socialist musulman bine făcut” VIDEO

Barack Obama a făcut glume despre el însuşi, despre opozanţi şi presă sâmbătă, în timpul unei cine anuale organizate pentru presa acreditată la Casa Albă, ocazie pentru preşedintele american de a face câteva glume bune, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
29 apr. 2013, 13:35
OBAMA, pus pe glume:  „Nu mai sunt tânărul socialist musulman bine făcut” VIDEO

Obama a glumit despre realegerea sa şi despre faptul că a căpătat experienţă în meserie. Dar „astăzi, când mă uit în oglindă, trebuie să admit că nu mai sunt tânărul socialist musulman bine făcut care eram”, a spus el, ironizând pe seama convingerilor unor ultraconservatori americani.

El a arătat ulterior montaje foto cu el purtând breton, ca cel al soţiei sale, Michelle, din ziua învestiturii.

Barack Obama l-a criticat pe miliardarul Shelton Adelson, care a cheltuit o avere (100 de milioane de dolari) pentru a-l sprijini pe Mitt Romney dar şi alţi candidaţi în timpul campaniei prezidenţiale din 2012.

 Pe un ton mai serios, Obama a lăudat rolul presei precum şi pe cel al serviciilor de intervenţie în atentatele de la maratonul din Boston şi în explozia de la fabrica de îngrăşăminte din Texas, aducând omagii victimelor.

Această cină anuală, care reuneşte în fiecare an aproximativ 3.000 de participanţi într-un mare hotel din capitala Statelor Unite, este marcată, în general, de o atmosferă apropiată isteriei, la Washington, un oraş pompos unde celebritatea se măsoară mai degrabă prin gradul de putere politică.

De câţiva ani, această această cină, în cursul căreia jurnalişti, şefi de redacţie şi patroni de presă obişnuiesc să ciocnească paharul cu oficiali din cadrul administraţiei, a devenit o reuniune de persoane celebre, sponsorizată de giganţi de presă ca Bloomberg şi destinată să atragă staruri mondiale din domeniul divertismentului.

 În acest an, au fost văzuţi interpretul sud-coreean Psy, cântăreaţa Barbara Streisand, actorii de la Hollywood Bradley Cooper, Michael J. Fox, Kevin Spacey, Michael Douglas, Nicole Kidman şi Daniel Day-Lewis sau regizorii Steven Spielberg şi George Lucas.

Dar, de această dată, preşedintele Asociaţiei corespondenţilor de la Casa Albă, Ed Henry de la Fox News, a luat măsuri pentru a reduce influenţa Hollywoodului, rezervând, de preferinţă, mese pentru presa acreditată la Casa Albă.

Henry a subliniat, de asemenea, că cina va permite strângerea a zeci de mii de dolari pentru a finanţa formarea studenţilor în jurnalism.