Obama salută ‘etapele pozitive’ parcurse de liderii UE în faţa crizei din zona euro

Preşedintele american Barack Obama a salutat marţi 'etapele pozitive' parcurse de liderii UE în faţa crizei din zona euro, în timpul unei convorbiri telefonice cu cancelarul german Angela Merkel, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei americane, Jay Carney, relatează AFP şi Reuters.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 19:01
Obama salută ‘etapele pozitive’ parcurse de liderii UE în faţa crizei din zona euro

‘Europenii au luat măsuri importante pentru a răspunde crizei’, a declarat Jay Carney, după adoptarea unui nou plan de salvare pentru Grecia. În cadrul conferinţei de presă cotidiene, purtătorul de cuvânt a estimat totuşi că ‘trebuie luate măsuri suplimentare’ pentru rezolvarea acestei crize.

‘Preşedintele (Obama) i-a mulţumit cancelarului pentru rolul său de lider şi a salutat acordul de noaptea trecută privind un nou plan de salvare a Grecia care să ajute la reducerea datoriei sale la un nivel viabil’ a mai spus Jay Carney.

Oficialul american a precizat că cei doi lideri ‘sunt de acord asupra faptului că pactul fiscal european prevăzut, acţiunile recente ale Băncii Centrale Europene, precum şi reformele din Spania şi Italia, au constituit etape pozitive în lupta împotriva crizei din zona euro’.