Obama va efectua o vizită oficială în Rusia la începutul lunii septembrie

Preşedintele american, Barack Obama, va vizita Rusia înaintea summitului G20, ce se va desfăşura la Sankt Petersburg pe 5 şi 6 septembrie, a anunţat vineri Kremlinul, transmite agenţia EFE, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
24 mai 2013, 13:45
Obama va efectua o vizită oficială în Rusia la începutul lunii septembrie

Vizita este confirmată oficial, dar încă nu s-a stabilit dacă ea va avea loc la Moscova sau în fosta capitală imperială, a afirmat Iuri Uşakov, consilier al preşedintelui Vladimir Putin.

Obama, care a vizitat ultima dată Rusia în iulie 2009, se va mai întâlni cu Putin şi în luna iunie la summitul G8 din Irlanda de Nord.

Liderul de la Casa Albă l-a primit joi la Washington pe secretarul Consiliului rus de Securitate, Nikolai Patruşev, care i-a înmânat o scrisoare din partea preşedintelui Putin. Uşakov a declarat că aceasta conţine, printre altele, poziţia Rusiei faţă de problema scutului antirachetă şi faţă de conflictele din Siria, Iran şi Coreea de Nord.

Cu această ocazie, Barack Obama s-a pronunţat pentru intensificarea cooperării antiteroriste cu Rusia şi a subliniat necesitatea găsirii ‘unei soluţii politice negociate în Siria’.