Obiceiul banal care te ajută să nu dezvolţi o formă gravă de coronavirus. Anunţul cercetătorilor

Mai multe categorii de persoane sunt mai predispuse în a dezvolta o formă gravă de coronavirus. Centrele Naţionale de Supraveghere şi Control al Bolilor au întocmit o listă de afecţiuni care cresc riscul de infectare, printre care se numără bolile cardiovasculare, afecţiunile rinichilor, diabet, obezitate sau astm.

RomaniaTV.net
15 sept. 2020, 17:48
Obiceiul banal care te ajută să nu dezvolţi o formă gravă de coronavirus. Anunţul cercetătorilor

Un studiu recent a demonstrat că neglijarea igieneii orale ar putea sta la baza mai multor cazuri severe de coronavirus, conform bestlifeonline.com.

Citeşte şi: Dezvăluiri uluitoare despre Covid. Un virusolog chinez a publicat dovada că virusul a fost creat în laborator

„Am ştiut mereu că există o legătură între gingii şi restul corpului în ceea ce priveşte diabetul, infarctul şi atacul cerebral.”, a declarat Shervin Molayem, chirurg dentar. Conform medicului, mai mult de un milion de bacterii trăiesc pe un dinte murdar şi durează mai mult de un minut ca bacteriile să migreze din gura către restul organismului.

Medicul susţine că, în momentul în care o persoană are prea multe bacterii în sistemul sanugin, organismul devine defensiv şi poate elibera o proteină numită IL-6. Când aceasta atinge un nivel prea mare, poate duce la mai multe complicaţii.

„IL-6 distruge ţesutul. Distruge şi părţi din vasele de sânge, dar poate duce şi la o scădere a oxigenului din sânge, poate afecta schimbul de gaze din plămâni”, a mai spus Molayem.

Shervin Molayem a lucrat la un studiu care demonstrează o relație strânsă între o igienă orală precară și coronavirus.Potrivit studiului, pacienţii cu un nivel mai mare de proteină IL-6 ar putea fi mai expuşi riscului de ventilare mecanică, dacă se infectează cu coronavirus.


loading...
Partenerii noștri