Obiceiul care îți poate strica televizorul. Ce nu trebuie să faci dacă ai atins ecranul

Un banal obicei îți poate distruge televizorul. Nu face acest lucru dacă ai atins ecranul, dacă vrei să nu ai probleme.

31 mai 2023, 17:00
Obiceiul care îți poate strica televizorul. Ce nu trebuie să faci dacă ai atins ecranul
Obiceiul care îți strică televizorul

Un obicei banal îți poate strica televizorul. Cu toții am făcut această greșeală cel puțin o dată. Acest lucru îți poate strica dispozitivul, așa că trebuie să fii atent. Experții ne spun că trebuie să nu facem acest lucru niciodată.

Dacă ai atins ecranul televizorului cu mâna, ai grijă atunci când îl cureți. Acest lucru îți poate stroca dispozitivul. Dacă folosiți tipul greșit de cârpă sau pulverizați ecranul cu o soluție de curățare nepotrovită, ați putea strica definitiv dispozitivul.

Nu trebuie să pulverizăm niciodată spray direct pe ecran. Acesta poate pătrunde în interiorul televizorului, mai ales în cazul celor 4K, care sunt și destul de scumpe, potrivit The Mirror.

Citește și: Cum ești spionat de telefon, laptop și televizor. Dispozitivele te pot înregistra fără voia ta

„Evitați să pulverizați ceva direct pe ecran, deoarece excesul de spray poate pătrunde în interiorul televizorului și îl poate deteriora”, a declarat Dan Brown, director de operațiuni la Mitchell&Brown TVs din Bolton.

În plus, pentru a nu strica televizorul, trebuie să cititm atent instrucțiunile acestuia. Nu trebuie să punem niciodată pe ecranul dispozitivului alcool, acetonă, amoniac sau substanțe chimice de acest fel.

„Pe ecran se pot forma reziduuri prin utilizarea unor soluții de curățare necorespunzătoare, cum ar fi lustruitorul de mobilă sau produsele de curățare a sticlei de uz casnic pe ecran. Acestea, în timp, pot provoca deteriorarea ecranului din plastic.

Citește și: Cât consumă un televizor, de fapt. Uite cum să calculezi consumul de electricitate și ce să faci ca să reduci factura

Înainte de a începe să vă acoperiți televizorul scump cu o soluție, citiți eticheta și asigurați-vă că aceasta este adecvată. Evitați întotdeauna să puneți pe ecranul televizorului ceva care include alcool, amoniac sau acetonă, substanțe chimice care se găsesc adesea în produsele de curățare a ferestrelor”, a adăugat expertul.

Contează și cârpa folosită. Există materiale care pot distruge ecranul televizorului, așa că trebuie să folosim întotdeauna o lavetă curată și fără scame. Televizorul trebuie să fie șters încet și cu o deosebită atenție. Sunt recomandate pânzele din microfibre, delicate. În niciun caz nu trebuie să folosiți prosoape de hârtie sau cârpe aspre.