Obiceiul pe care românii îl au înainte de culcare. Această greșeală trebuie să dispară cât mai curând! Poate aduce și decesul!

Fiecare român are tabieturile sale înainte de a merge să doarmă, însă o greșeală banală ne poate costa propria viață. Iată ce trebuie să faci înainte de culcare, în fiecare seară.

13 ian. 2022, 08:56
Obiceiul pe care românii îl au înainte de culcare. Această greșeală trebuie să dispară cât mai curând! Poate aduce și decesul!

Obiceiul pe care românii îl au înainte de culcare. Mulți nu închid ușa dormitorului din neatenție sau din cauza unui animal de companie, însă acest lucru este destul de nociv. Trebuie să îți schimbi total această rutină pentru că îți aduce foarte multe probleme.

Obiceiul pe care românii îl au înainte de culcare. Această greșeală trebuie să dispară cât mai curând! Poate aduce și decesul!

Un studiu creat de oamenii de știință arată că nu mai puțin de 60% dintre participanți au declarat că dorm cu ușa camerei de odihnă deschisă în fiecare seară. Specialiștii spun că cei care au un astfel de obicei fac o greșeală extrem de mare și că trebuie să fie foarte atenți. Iată din ce motiv oamenii de știință recomandă închiderea ușii în fiecare seară, în camera unde dormi. În cazul unui incendiu, aceasta ar putea să încetinească răspândirea flăcărilor. Mai mult decât atât, oxigenul nu o să se risipească dacă ușa este închisă, iar temperatura nu o să crească, potrivit ele.ro.

Dacă avem creierul obosit adormim mai repede, însă dacă nu reuşim să aţipim e recomandat să ne gândim la animale care încep cu fiecare literă a alfabetului.

Citește și: Anamaria Prodan lansează un nou tir de denigrări la adresa lui Reghecampf: „Nevastă-ta ţi-a făcut cadou Ferrari, ceas valoros, că aveai o tigaie la mână. Tu, la 50 de ani, te îmbraci ca un maimuţoi. Băi, dementule! Băi, penibilule!”
Un alt sfat pe care îl dau psihologii este să ne mutăm patul cu faţa la uşă, pentru că acest lucru ne face să ne simţim mai confortabil şi în siguranţă. Când corpul tău are nevoie de somn eşti tentat să caşti, însă acest lucru poate fi făcut şi ca să stimuleze nevoia de relaxare. Dacă mănânci o banană înainte de culcare, carbohidraţii te vor ajuta să îţi relaxezi corpul şi mintea. Când trebuie să tragi un pui se somn, e recomandat să bei o cafea înainte să dormi, iar efectul acesteia se vede abia după 20 de minute, iar atunci când te trezeşti vei fi odihnit şi revigorat.

Un program echilibrat de somn ne ajută să fim mai energici dimineaţa. Trebuie să evităm să consumăm băuturi alcoolice cu două ore înainte de somn pentru că nu vom avea parte de un somn adânc, ci din contră, ne trezim obosiţi şi bulversaţi. Richard spune că gândurile pozitive dinaintea somnului ne ajută să ne relaxăm şi să atragem visele plăcute. Dacă atunci când ne punem în pat avem mintea plină de lucruri negative, Wiseman recomandă să ne gândim la fructe sau legume pentru fiecare literă a alfabetului şi în acest fel putem scăpa de gândurile negative. Dacă vrem să ne odihnim puţin avem nevoie de 20-30 de minute pentru a ne stimula creativitatea şi a ne focusa pe ceva. NASA a descoperit că piloţii care dorm 25 de minute în pauză sunt cu 35% mai atenţi.

Citește și: De vineri începe primul Mercur retrograd 2022. Care sunt primele zodii afectate și cum li se schimbă viața