Obiceiul prost care ne distruge dieta. De aici ne îngrăşăm de fapt. Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic!

Mulţi români au adoptat un stil de viaţă sănătăs şi mănâncă de trei ori pe zi, mâncare de dietă. Există, probabil şi două gustări, fructe sau ceva de ”ronţăit”.

02 aug. 2021, 18:28
Obiceiul prost care ne distruge dieta. De aici ne îngrăşăm de fapt. Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic!

Obiceiul prost care ne distruge dieta. Chiar dacă ni se pare că ne ţinem de un plan alimentar, rezultatele întârzie să apară. Astfel că ne îngrăşăm, în loc să slăbim. Medicul nutriţionist Mihaela Bilic spune că, de fapt, nu ne îngrăşăm din mâncare ci din ”ronţăieli”.

Obiceiul prost care ne distruge dieta. De aici ne îngrăşăm de fapt. Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic!

Mihaela Bilic a scris pe contul personal de Instagram că, ”până în anii ‘70 nu existau alimente ambalate şi nicio posibilitate să găseşti ceva de ronţăit la colţ de stradă. Până acum 50 de ani nu mânca nimeni în maşină, pe stradă sau în canapea… majoritatea preparatelor nu puteau fi consumate decât stând la masă şi folosind tacâmuri”.

Nu ne îngrăşăm din mâncare ci de la ronţăieli ”Se mâncau sandvişuri doar când mergeai la picnic sau plecai într-o călătorie şi aveai un drum lung de făcut”, scrie Mihaela Bilic pe Instagram. Cercetătorii de la Harvard Institute of Economic Research au publicat un studiu cu titlul “De ce sunt americanii obezi?” Răspunsul a fost: obiceiul de a mânca între mese, adică snacking-ul! A fost analizat comparativ consumul zilnic de alimente între anii 1976 şi 1996 şi s-a observat o creştere a aportului de calorii înafara meselor de 240%. ”Cu alte cuvinte este suficient să eliminăm din alimentaţia zilnică tot ce este ambalat şi uşor de ronţăit şi să ne concentrăm pe mâncarea clasică, consumată la cele 3 mese principale. Surpriza este că şi slăbim, un pachet de chips-uri sau biscuiţi au calorii cât o ciorbă şi o tocăniţă la un loc.

Când ești copil și adolescent ai nevoie de 1-2 gustări între mesele principale, tocmai pentru că organismul este în creștere și trebuie susținut cu aport de mâncare din exterior- ca să nu consume din rezervele proprii. Când ești adult nu mai ai de crescut (decât pe orizontală) și atunci sunt suficiente 3 mese principale. Iar un alt motiv pentru care este bine să eliminăm orice gustare și ronțăieli dintre mese, este să dăm o pauză organismului de la procesele de digestie. Avem nevoie de un interval de 5 ore între mese, răgaz necesar pentru un proces de curățenie în tubul digestiv. Fenomenul se numește “complex motor migrant”(CMM) și trebuie văzut ca o undă puternică de contracție ce “mătură” toate resturile de mâncare din stomac și din intestinul subțire”, a precizat Mihaela Bilic.

Medicul nutriționist ne propune să ne gândim la intestinul nostru ca la un maniac al curățeniei:” la 2 ore după masă el declanșează un program de auto-curățare, ce are rolul de a elimina reziduurile alimentare, eventualele bacterii și mirosurile. Dacă noi ne apucăm să ronțăim, acest program se întrerupe și ciclurile de auto-curățare devin din ce în ce mai rare.

Dacă țineți la corpul vostru, acordați-i o pauză de 5 ore între mese ca să aibă timp pentru “curățenia generală”. CMM este un proces fiziologic ce are loc de câteva ori pe zi și face parte din sistemul Detox complex cu care este dotat organismul…cu condiția să-l lăsăm să-și facă treaba”, a explicat Bilic.

Citeşte şi: Pepenele galben, ruda vitregită a pepenelui roşu. Mihaela Bilic spune de ce este mai bun. Când şi cum trebuie consumat